Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch!

Senaste inläggen

Av Marie - 14 januari 2011 14:38

Återigen blossar det upp diskussioner om Cesar Milan
Folk ojjar sig över misshandel och att han är grym mot hundarna...
  
Man måste betänka några saker...de allra flesta hundägare han hjälper har noll koll badboll på vad en hund är
Man har under lång tid låtit huden utveckla och befästa farliga beteenden.
  
Vi pratar INTE om välartade , socialt anpassade individer som ska läras att "gå fint" i koppel, eller att sitta, ligga, rulla runt eller annat.
Vi pratar om hundar som gör utfall, biter, angriper och eller stressar halvt ihjäl sig pga av bristande regler och konsekvens.
  
SBK´s Dressyrpolicy anger:
  
Påpekas bör att i nödsituation – till exempel om hund är på väg att angripa människa, hund eller annat djur – är man som hundägare skyldig att agera så att angreppet snarast upphör. Detta med den kraft som krävs för att handlingen ska avbrytas.
 
Det är DETTA CM gör, jag anser att det är justare, rakare, ärligare och bättre för en hundindivid att man med kraft avbryter ett beteende och visar ett alternativt och TILLÅTET förhållningssätt till en situation.
  
Ett TILLÅTET förhållningssätt ÄR att vara lugn, avslappnad och LITA på att husse eller matte tar hand om det som ev upprör hunden.
 
När hunden förstått att det alternativet "känns bra" (att vara lugn) kan man börja kommunicera med hunden och rehabilitera den och starta upp INLÄRNING.
 
Det finns givetvis många vägar att ta sig till målet, en hel del väljer att försöka jobba med avledning ofta godis (om vi pratar utfall/bettförsök)
Alltifrån att slänga godis på marken eller att distrahera hunden med en hand vid nosen full med godbitar eller ge hunden en uppgift (sitta ligga stå)
Detta fungerar bevisligen på en del hundar, men åtskilliga är de människor som ringer mig och som jag träffar som under ett par års tid slussats runt bland IMMI-folk och hundpsykologer och hundarna blir inte ett dugg bättre.
 
För man har inte nått fram till hunden, man har inte nått in till hundens kärna och lyckats få hunden att LYSSNA och VILJA kommunicera med föraren..föraren är ett bihang i kopplet.
Många av desa hundar har vuxit sig starka mot sin förare och ser inte föraren som någon ledare värd namnet att följa...
 
För att nå fram med budskapet att "du är INTE guds gåva till mänskligheten och du är INTE starkare än mig" så MÅSTE man ibland visa FYSISKT för hunden att den ÄR svagare!
 
När hunden insett detta så är det dags att börja bygga upp en roll för människan där den gör sig oumbärlig för hunden och hunden ska vara imponerad och se upp till sin ägare.
Det gör man med separata övningar, alltifrån lek, spår, sök, cirkuskonster , rastning, regler gos, kel....
 
Inget av ovanstående är LÖNT innan man nått fram med budskapet att "Du är INTE starkare än mig" (mentalt ELLER fysiskt)
Hunden kommer i bästa fall tycka att man är intressant under övningar som ger utdelning väldigt snabbt, men måste den anstränga sig så kommer den att strunta i föraren , som då ofta tar till mutor för att bibehålla intresset hos hunden...
 
Det är INTE djurplågeri att en gång för alla markera att "nu får det ta mig fan vara slut med dumheterna!"
 
Men man får ABSOLUT inte glömma att sätta in en massa på pluskontot! Dvs har jag gjort ett rejält uttag ur förtroendebanken, så måste jag sätta in lika mycket om inte mer!
 
Jag GILLAR CM för hans sätt att kommunicera med hundÄGARNA, han får dom att förstå att det är ett djur de har, inte någon slags fyrfota leksak/bebis.
 
Jag kom på mig själv när det gäller Inez, en olydigare liten spelevink får man leta efter, jag kunde inte ha henne lös, hon SKET i att komma när jag ropade, "jag ska bara" och så sprang hon fram till allt och alla, bilar, hundar, människor, jag tränade inkallning med godis och lek, och hon kom såååå fint ända tills något annat var roligare......jag började gå med henne kopplad, de andra fick gå lösa men inte hon, (för jag kunde inte ta i så med en sån liten sötnos, det blev lite daltande) ......men så tänkte jag, Va fan håller du på med Marie, ska hon behöva gå kopplad hela livet och du ha ont i magen när du har henne lös ifall hon skulle göra nåt dumt?
 
Nä aldrig! Och så nästa gång hon VALDE att inte lyssa gick jag resolut fram och hämtade henne, klämde åt henne rejält, jag tog i HÅRT för att vara en liten hund!
 
EN gång!
 
Inez är fortfarande världens sötaste gladaste spelevink som älskar mig mer än någonsin, men hon kan gå lös, och hon kommer när jag ropar och hon avbryter allt hon håller på med om jag säger NEJ med barsk röst.
 
Det är min syn på det hele:)

ANNONS
Av Marie - 13 januari 2011 21:50

Först av allt vill jag bara säga TACK TACK TACK till älskade Marita   som fixade till mitt hår idag!


men SEN, herregud, man går ju med ett slags filter på....man tittar sig i spegeln då och då och tycker tom somliga dagar att , tja, SÅ illa är det ju inte....


Men så ber man dottern att föreviga den nya frillan , och 5000 bilder och 3 minneskort senare fräser dottern, "För helvete morsan, det BLIR inte bättre du SER UT SÅ DÄR!!"  ridå....


Fy fasiken vad jag ogillar att skalet runt denna ungdomliga själ förfaller så kvickt... Denna bilden var vad som återstod när jag raderat de andra 4999....och


Sån e ja!


  
ANNONS
Av Marie - 12 januari 2011 19:26

Jajamensan!! Ett kilo till! *puh*   det innebär att det inte är omöjligt med ett kilo till innan nästa fredag , då är nog min fina salsaklänning precis lagom, den är en aaaaaningens tajt, men sååå snygg! Skinnjacka och salsaklänning, jag lovar! Det ska bli ett kort! 

På fredag kväll ska jag & Marita till El Clandestino, de har drop in Salsa kurser :)

Vi ska träna lite inför vår salsakryssning nästa fredag  Jippiieeee


Jag har också insett att jag behöver gå en kvällskurs i matte!

Så det är dags att leta TBV kurser:))


Det strular lite som vanligt när man har foderhundar och det ska ordnas med parning...håll tummarna att det BLIR den här gången!!
Av Marie - 11 januari 2011 13:43

Susanne som fött upp Mitch (som är pappa till två av mina mest framgångsrika kullar) Har en liten uppfödning, Kennel Collchows


Hon tar någon enstaka kull då och då och är inte så skrytsam av sig, så JAG får skryta lite med henne...

Hon har fått fram otroligt sociala, trevliga och SNYGGA Shih-Tzu, och som sagt hennes Collchows Mitch är pappa till bla Maggan som nu ska bli mamma.

Hon har även fött upp Collchows Whinner som ska bli pappa till Maggans valpar!


Nu har hon en Gosse som hon ev ska sälja/sätta ut på foder

Collchows Prince

   

 

Det är en underbar gosse som går bra ihop med ALLA gossar UTOM Mitch....

Så kontakta Susanne om du kann ge denne vackre pojke ett långvarigt hem.

Det är inte ett KRAV att du är utställningsintresserad, det viktiga är ett gott aktivt hem. Prince är ett år gammal och utställd ett par ggr

BIR Valp SKK Vänersborg 2010-06-06

  


Ring Susanne  070-55 375 46 för mer info! (tyvärr kan jag inte ha några pojkar annars är jag frestad!!)
Av Marie - 8 januari 2011 08:03

Jag har blivit jätteförkyld, hela dan igår tillbringades i sängen, idag kännns det lite bättre och jag ska försöka ta mig till Bromma Blocks för att hitta skor att dansa salsa i:) Vi var ute och kollade skor för någon dag sen men då hittade vi inget...inte lätt när man har så stora fötter som jag, och dessutom jättebreda vrister!! Det är INTE kul att köpa skor när man har mellan 41-42 !


Vi passade på attt  se Änglagård 3, den var jättebra!

Nedan lilla Agnes....


Maggan i Göteborg Löper nu, och det blir förhoppningsvis små bebisar med henne & Whinner !

Jag klurade lite på det där med Agnes, och hennes förra kull, med Wilgot som pappa(Vixax Fräcka Fjölvar)  blev så himla bra!  (Glassiga Gusten & Gulliga Glenn)....så till Agnes ska jag använda en bror till Wilgot ( ur en annan kombination)...Vixax Edward Persson ! Sixten, han är helbror till Maggan dessutom!


Nedan Gulliga Glenn


    Maggan  -Hon är suuuuperfin!!

  

  

Maggan är inne på dag 3 i sitt löp så om 10 dagar c.a är det dags för parning...

Och då skulle det om allt går bra bli valpar i slutet av Mars som skulle bli leveransklara i Maj....Jättekul!


Så hoppas vi Irma snart kommer i löp också. Jag väntar på att dert nya trimmet jag hittade ska öppna, sedan ska både Irma & Inez trimmas. Bägge ska ställas ut i vår också...

Jag får se hur deras pälsar ser ut efter trimningen så får jag räkna ut när det kan vara dags att visa dom, de ska ju egentligen  plockas i olika sektioner under säsongen och jag får diskutera med hon som trimmar hur vi ska lägga upp det för att få en optimal utställningssäsong.


För övrigt ser jag fram emot Salsa lektionerna, Zumba träning på jobbet och att fortsätta med Vatten Aerobicen i veckan, bara förkylningen släpper!!


Trevlig helg därute!Av Marie - 4 januari 2011 14:53

ETT STORT GRATTIS TILL OLA!!


Inte har han bara idag  fått besked om att polisen nu köper Vixax Jackpot och han ÄR nu polishund i Skåne     utan han har dessutom Lyckats Köra upp Vixax Java aka Irma  (och sig själv)   till Godkänt väktarekipage...


SNYGGT JOBBAT! Och FAN vad bra det blev ändå!   Idag är jag STOLT!

  Av Marie - 4 januari 2011 11:13

Världens bästatse Marita överraskade mig BIG TIMe igår!

Hon har bokat kryssning för oss den 21/1!!

Vi ska lära oss dansa salsa och åka med Cinderella till Åland fram och tillbaka     

Det ser jag fram emot!! Jösses, nu måste jag ju hitta ett par dansvänliga skor med lite klack!


För övrigt lunkar det på...ska på vattenaerobic ikväll var det tänkt...men börjar känna mig snörvlig och rosslig ...  Lite sjukdomssymptom...det bränner bakom ögonen och värker lite i kroppen...

Jag vill INTE bli sjuk nu!Fick några bilder mailade till mig:) Vixax Fumliga Frej. eller Molle

Han är så söt, till höger i bild...lite lik sin mamma....       Av Marie - 2 januari 2011 20:17

Ja så kändes det på Nyårsafton, jag skulle firat med Marita men hon blev sjuk...  Stackarn, jag tyckte synd om mig själv som var ensam, men hon den stackarn var ju sjuk...

*krya på dig vännen*   


Det kändes inte så tokigt först, Rasmus var hemma så lägenheten var ju inte tom..tyvärr bor han ju framför datorn så så mycket sällskap är han ju inte...


Men framåt kvällen när jag smög ut och kvällskissade hundarna och man såg alla uppklädda människor på väg till fest så kändes det riktigt tomt.

Det var faktiskt första gången jag känt mig riktigt ensam sedan jag flyttade hit...


Och jag fick nästan lite ångest...är det detta man har att visa upp för omvärlden...man sitter ensam i en tvåa i Sumpan,  45 år,i vita urblekta joggingbyxor och ett sunkigt brottarlinne...pratar högt med sig själv och kommenterar humorprogrammen... skålar med nyårspratarna på TV 4, fnissar lite åt Grevinnan & Betjänten och uppdaterar sin status på Facebook?? Det är ju för fan patetiskt!


Nästa år blir det partaj för alla ensamma hemma hos mig! Oavsett vart jag bor....

Annars emigrerar jag till nåt varmt land....jobbar som reseledare eller Guide  eller öppnar min egen bar i Egypten *moahhahha*


Nä INTE en nyårsafton till i detta läge!!


Nedan: Syskonbarnen idag när vi var i Hagaparken , vi promenerade förbi Vickan & Daniels hus...fast det fräckaste var ju Gustav den III paviljong!

Där kände man historiens vingslag, därinne bodde han och det var därifrån han reste till den berömda maskeradbalen...gud vad mycket historia det finns att upptäcka här i fjlollträsk:)


 Inez Heter egentligen "Insiktsfulla Inez" hon BORDE blivit den valpen som blev döpt till Impulsiva (v)Imsa  !!


Jösses Hon ger uttrycket implusliv ett ansikte! Jag har fått ta i ORDENTLIGT med den lilla damen, hon bara KAN inte hejda sig när det gäller ALLT som rör sig!


Idag var första promendaden där hon lyssnade på ett Nej och höll sig ifrån att springa fram till andra hundar och människor...jag har råkat ut för en mängd pinsamheter tidigare, man har sagt NEJ och hon har avbrutit sin rusning mot det ena eller andra, så man har "pustat ut" och glatt sig åt att hon lyssnade men så jääävrans, så kunde hon inte hålla sig utan vänt och sprungit fram till folk...'host harkel* Jag ber om ursäkt* så har man högröd i ansiktet fått hämta hem det lilla svarta yrvädret som håller på att hångla upp en tant eller farbror...


Nåväl, jag som inte har tålamod fick hjärnsläpp och talade om VÄLDIGT rejält vad jag tyckte och tänkte om små griffoner som inte lyssnar på vad som sägs...

så idag var jag sååå glad att hon skötte sig, det är så mycket roligare för di  små om de kan springa lösa och vara fria och man kan lita på att de lyder...


God fortsättning alla därute och tack för alla Gott Nytt år SMS:)

De flesta passade på att skicka  ""innan nätet blev överbelastat och de själva tappat bort telefonen eller blivit för fulla""" *ha ha ha*

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch! med Blogkeen
Följ Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch! med Bloglovin'

Vovve

Länksida


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se