Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch!

Direktlänk till inlägg 6 augusti 2012

Bloggeri

Av Marie - 6 augusti 2012 11:42

Länk till bilder från Mallekrafts Läger HÄR


Jag har ju slutat blogga, det känns som om fler och fler faktiskt slutat..

Facebook har blivit det stora forumet där man håller koll på varandra, på gott och ont.

Men här kommer en liten blogg i alla fall…


Stockholmslivet är ju gaska annorlunda än vad det varit innan, tyvärr alldeles för lite hund. Jag har gift mig med jobbet och däremellan blir det en del gå ut och dansa och försöka knyta vuxenkontakter. På jobbet är det som vanligt mest unga tekniker och ingen som jag har så mycket gemensamt med ”privat”


Ibland undrar jag om jag öht har något annat än hund att prata om *skrattar*


Nu kommer mitt uppdrag på nuvarande arbetsplatsen med största sannolikhet tyvärr ta slut till årsskiftet och då börjar en ny jakt på ett roligt och utmanande arbete.

Det är så i IT & Konsultbranshen tyvärr, inte så säkert och jag har sedan jag började jobba med IT -99 bytt arbetsgivare säkert 7 ggr och jobbat på ännu fler uppdrag…


Jag har en profil på en dejtingsida och visst har man dejtat en del, Stockholmsområdet är väl det singeltätaste området i Sverige, och det verkar ärligt talat som om många är nöjda med det livet.. karriärsmänniskor som har sammansvetsade kamratgäng, och mycket ”egotänk”…Nu känns det inte så aktuellt för mig att leta någon ny partner att ”sätta bo” med..är OCKSÅ extremt nöjd med att bo ensam och kunna göra precis vad jag vill. Men självklart saknar man någon att ”skeda med” ibland ;-))


Vegas resan i Juli var otroligt trevlig, reste med en god vän och vi hade toppenkul! En hel del party förstås, god mat (pust, ser ut som en köttbulle runt magen och det är dags att sätta fart med träningen igen)  Mycket spel för min vän, inte så mycket för mig..en hel del solande och poolbadande..Vegas är en grymt häftig stad och kan varmt rekommendera den!


I övrigt har ju sommaren lämnat en del att önska , vädret!! Och jag har ännu inte kommit ut i skärgården! Jag har bestämt mig för att försöka åka till Sandhamn till helgen om det blir fint, även om jag måste åka själv…behöver komma ut från stadskärnan..

Vill också åka ner till Falkenberg men när det gäller längre sträckor så är det alltid det där med att åka tåg eller buss..och släpa på packning och hundar…


Jag fick i alla fall förmånen att åka med Ingela ner till Mallekrafts kenneläger i år. Och det var HELT underbart! Jag fick träffa alla vänner från Skåne plus en del från andra håll i Sverige, ingen nämnd och ingen glömd!


Återigen påminns jag om vilket privilegie det har varit att ha fått vara en del av träningsgänget i Malmö…För er som  följt mitt bloggande i alla år så vet ni att jag rest runt i halva Europa och i USA och tittat på träning/tävling och det finns faktiskt ingen annan instruktör som jag har träffat som är så komplett när det gäller skyddet  som Glenn Andersson , måtte han lära upp någon ny som kan axla det tunga jobbet att figga och utbilda förare den dagen han inte orkar längre..

Och Mia, med en aldrig sinande kunskapsbank, ni är guld värda!


Jag har fotat och filmat en del och ska lägga upp lite album på hemsidan när jag fixat med allt material.

Tack Glenn och Mia !


Från Karlsborg och alla trevliga människor där styrde vi kosan till Varberg kl 03 på morgonen då Ingela och hennes Havrevingens Gnist skulle göra MH.


Det var jättekul att se fem Havrevingen hundar, återigen så måste jag säga att ska man köpa Holländare i Sverige idag så ska det vara från Havrevingens Kennel, Venke har idag ett gediget fint avelsmaterial med sociala trevliga hundar som är rejäla och riktigt fina arbetshundar.


Och förresten..det var väldigt kul att Se Ingela köra lite skydd med sin Gnist för man kunde så tydligt se den skillnaden som finns på malle/HH , en bruksmalle väljer generellt  att jobba i sin fina kamplust i alla lägen, och du får ”spetsa till det” lite för att plocka fram allvaret

En HH har också en fin kamplust, men tar till allvaret i arbetet ”av sig själv”

Det kräver givetvis en bra figurant  och en god förare … finns alltid en risk att överbelasta  en ung HH om man spelar för mycket på allvarssidan..


Nåja tillbaka till MH, två syskon ur G kullen, VÄLDIGT lika… balanserade , trevlig leklust, fina gripanden , och man slås återigen av att man måste SE ett MH för att kunna avgöra hur hunden är… siffrorna kan vara en fingervisning men man måste se hunden agera.. hundarna var grundtrygga, sociala, väldigt balanserade i sin kontakt med människor, på dumpe blev det lite utslag, men i övrigt fanns det inget som de uppfattade som direkt hotfullt, spökena var inte tillräckligt för att dra igång något större engagemang, de var uppmärksamma, nyfikna  men lugna och när spökena vände sig om sprang de direkt fram och kollade vad det var, en lugn och balanserad kontakt..härliga individer. Tyvärr var det en av syskonen som levt i koppel och inte kampats med…hunden i sig är riktigt fin…men förutsättningarna har varit usla…han var så fet och i så dålig fysisk och psykisk kondition att han inte ORKADE gå en

MH –bana..när spökena kom gjorde han patron ur och bara la sig ner..ORKADE inte engagera sig… dock hade han koll på att de var där..och som övriga syskon sprang fram själv och en lugn balanserad kontakt och till sist när när skotten kom så ville han inte vara med längre, ingen flykt , men orkade inte mer, han är förmodligen inte skottberörd i grunden, men han var så slut pga övervikt och att han fått jobba helt ensam..… det är svårt att beskriva det vi såg…och jag skulle önska att jag spelade in vad beskrivaren sa(hon var otroligt duktig)  Men låt oss säga att hon inte skrädde orden….det var begravningsstämning och ALLA såg vilken trevlig hund detta hade varit om han  levt ett annat liv… hoppas att den situationen löser sig till det bästa…Social trygg trevlig hund med härliga resurser…det ska bara hanteras…


I övrigt såg vi två otroligt trevliga tikar från F kullen, en tik hade det dock blivit lite tokigt med i kontakten/hanteringen… förmodligen en träningsmiss…för under hela övriga delen av beskrivningen syntes inga reservationer alls, kampar fint med testledare utan oro eller tugg ,  springer lätt ut på avståndsleken, återvänder självmant och vill leka mer, oberörd över att figgen snubblar över henne… nej det var något situationsbundet/ inlärt beteende vid just hanteringen… självklart finns ju NÅGOT från grunden, men sånt kan man lätt råka förstärka om det blir fel…

Funderar ibland på Varför många fortfarande tror att hundar MÅSTE hälsa på allt och alla? Och att man TRÄNAR en hund som är neutral/ointresserad att bli ”socialare” genom att påtvinga den kontakt med alla den möter?

Nåja, det där går att fixa till med rätt ”metoder”

Så, det kommer bilder och lite filmsnuttar så småningom…


Snacka om att man blir sugen på en unghund nu (ingen valp) Min önskedröm skulle vara att få ha ett antal unga hundar stående, och bara köra spår, uppletande, sök, miljö, grundläggande bitarbete , uppfostran, grundläggande lydnad, för att sedan placera ut till förare som vill tävla alternativt till tjänst… men det är en utopi just nu…


Dock finns jag tillgänglig som sökfigge, spårläggare, mottagare i rapport! Bara tjoa till!! Vill verkligen komma ut och få träna…


Nästa hundgrej blir förhoppningsvis Polishunds SM och vanliga  SM, har fixat skjuts till vanliga SM,  nu återstår bara att fixa  boende, lagt ut lite krokar så förhoppningsvis syns vi där!!


Kram på er alla därute och lycka till med träning/tävling, håller tummen lite extra för Sara & Duffy, Sara och jag tränade ihop en del och vi startade upp honom i skyddet tillsammans, och nu ska hon tävla SM- You go girl!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - 12 februari 2013 12:24

Sista skälvande dagarna i Vilnius och jag har mer eller mindre fasat ut mig själv…så nästan inget att göra på jobbet… Nu har jag varit i Vilnius  sedan slutet på Oktober, Jösses vad tiden sprungit iväg…   Annars är det ju s...

Av Marie - 8 november 2012 11:29

För att citera Robban Broberg, det är ÖKEN! Vilnius är bara grått, grått ,grått, grått....och ännu mer grått... Jobbar 9-18 Litauisk tid vilket är 8-17 Svensk tid...Mitt svenska resesällskap roar sig med lite gym träning på kvällen och sedan hote...

Av Marie - 1 november 2012 12:14

Andra veckan i Vilnius går mot sitt slut, här är det en "public Holiday" idag och bara vi som jobbar "internationellt" jobbar. Vad GÖR jag då? Jag har det sista året varit operationellt ansvarig för SEB interna Servicedesk, dvs alla som är anställd...

Av Marie - 15 oktober 2012 10:33

Livet i Storstan rullar på…Jag har dedikerat de sista två åren till mitt arbete,. Jag trivs verkligen kanon med jobbet jag haft , jag har utvecklat mycket av min roll själv och känner att jag verkligen har gjort  skillnad .  Nu har kunden dock...

Av Marie - 8 augusti 2012 13:37

Det är så sorgligt med människor som saknar sjukdomsinsikt, alkoholism är en hemsk folksjukdom och inget man skulle behöva skämmas för, men man måste förstå när det är dags att söka hjälp! Man måste VILJA ha hjälp, och INSE att man är sjuk!Vad gör ma...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch! med Blogkeen
Följ Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch! med Bloglovin'

Vovve

Länksida


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se