Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch!

Direktlänk till inlägg 7 september 2011

Hantering??

Av Marie - 7 september 2011 11:32

Nu var det länge sedan jag lade mig i något i ”Hundvärlden”  Länge sedan jag ”Tyckte till”

Men nu måste jag…


I helgen  gjorde Haija From Marraxplace sin MT, hunden är social, öppen, har inga som helst rädslor för folk eller fä, en grundtrygg individ, Stort mod, En oerhört fin arbetslust …

Inget stort aggressionspaket, blir inte så enkelt förbannad utan använder sin kamp med tyngd ….skulle man önska NÅGOT (den perfekta hunden finns den??) Så skulle det vara att hon skulle vara något förigare, och kanske en gnutta bättre koncentrationsförmåga…men det är sååååå lite ….


Vad hon däremot har (som jag faktiskt inte tycker är FEL) det är integritet!

Hanteras lätt av allt och alla , MH , veterinärer etc…men på MT med så ingående Hantering så sa hon på ett mycket balanserat sätt ifrån att DU! Jag gillar inte att du lyfter på mina ben!  Hon accepterade hanteringen ända fram till slutet och sedan tyckte hon att det räckte…. Inga bitförsök, eller ångestladdade flyktförsök… men med kropp, hållning och ljud visade hon bestämt att NU får det fan ta mig vara nog!

Jag känner inte dig!


För mig är detta INGET problem….Jag GILLAR hundar som har ”guts” nog att faktiskt tala om för främmande att du behandlar inte mig hursomhelst”


I Övrigt Gjorde hon en riktigt fin test och det östes lovord….men hon blev INTE godkänd pga av hanteringen!!


Jag känner väldigt många extremt bra hundar som hade reagerat likadant… självsäkra individer men som inte låter ALLA människor ta en naturlig ”ledarroll” över dem.

Individer som faktiskt fungerar i alla sociala sammanhang, är riktigt ”gosiga klappehundar” men som INTE vill bli ”dominerade” av en främling…


Borde man inte ha en gradskala i Hantering? Där Domare borde se skillnad på en otrygg, osäker individ som kanske vill fly?? Överdrivet fjäskar?(är DET bättre??)  Eller biter ifrån i Ångest?


Den absolut perfekta hunden skulle kanske stå lugnt och stadigt och låta sig hanteras hur som helst ….och då skulle det vara ”topp betyget”  Men att UNDERKÄNNA helt en riktigt bra brukshund för att den har integritet ….det finns inte på min karta…


Det finns olika grader i helvetet…och det borde det finnas på en MT också…

 
ANNONS
 
Pia

Pia

7 september 2011 11:45

Ja det där är lite konstigt och MKT olika vad domare bedömmer. Jag känner till där hund
gjort ungefär samma och den blev godkänd.
jag frågade även domare när jag gick på senast MT med min vovve om hur det igentligen får gå till ang hanteringen då jag tycker det är fel att testledaren " hänger" över hunden. Då jag själv hade en hund hemma med stor integritet. Då sade
" den " domaren en gammal räv att hunden får visa missnöje men inte bita.
Ja tänk så olika det bedöms, fast det är ju inte ovanligt heller.... Man får alltid leta efter BRA Mh & MT beskrivare O domare när man skall testa hundar... Thats life ! Tråkigt
Må gott !
Pia

http://muffinspia.blogg.se

 
Ingen bild

Ola

7 september 2011 21:40

Precis som med allt annat där det är (mer eller mindre) godtycklig bedömning.

 
Ingen bild

danne

8 september 2011 11:15

Är det inte lite överdrivet att en hund ska kunna "kramas" om av en främmande människa för att den ska anses bra, är det rädslan för "farliga" hundar som gör att man infört detta på MT? Om det inte finns ett samband med integritet och sämre mentala egenskaper för övrigt så låter det tokigt att underkänna en hund bara för detta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - 12 februari 2013 12:24

Sista skälvande dagarna i Vilnius och jag har mer eller mindre fasat ut mig själv…så nästan inget att göra på jobbet… Nu har jag varit i Vilnius  sedan slutet på Oktober, Jösses vad tiden sprungit iväg…   Annars är det ju s...

Av Marie - 8 november 2012 11:29

För att citera Robban Broberg, det är ÖKEN! Vilnius är bara grått, grått ,grått, grått....och ännu mer grått... Jobbar 9-18 Litauisk tid vilket är 8-17 Svensk tid...Mitt svenska resesällskap roar sig med lite gym träning på kvällen och sedan hote...

Av Marie - 1 november 2012 12:14

Andra veckan i Vilnius går mot sitt slut, här är det en "public Holiday" idag och bara vi som jobbar "internationellt" jobbar. Vad GÖR jag då? Jag har det sista året varit operationellt ansvarig för SEB interna Servicedesk, dvs alla som är anställd...

Av Marie - 15 oktober 2012 10:33

Livet i Storstan rullar på…Jag har dedikerat de sista två åren till mitt arbete,. Jag trivs verkligen kanon med jobbet jag haft , jag har utvecklat mycket av min roll själv och känner att jag verkligen har gjort  skillnad .  Nu har kunden dock...

Av Marie - 8 augusti 2012 13:37

Det är så sorgligt med människor som saknar sjukdomsinsikt, alkoholism är en hemsk folksjukdom och inget man skulle behöva skämmas för, men man måste förstå när det är dags att söka hjälp! Man måste VILJA ha hjälp, och INSE att man är sjuk!Vad gör ma...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch! med Blogkeen
Följ Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch! med Bloglovin'

Vovve

Länksida


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se