Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch!

Alla inlägg under september 2010

Av Marie - 14 september 2010 12:00

Jag har fått fel USB minne med mig har jag konstaterat, jag hittade en massa bilder som INTE var mina....och *host harkel* Elin, om du inte har kvar bilderna så ska jag spara dom åt dig...men på ett MYCKET säkert ställe *blink, blink*


Nåja, det FANNS bilder jag inte sett tidigare och som går att publicera   

    


Elin & Jäger på promenad i Veberöd.

Jäger var en stor personlighet men en hund som hade fått lite fel proportioner av en del egenskaper, RIP


Av de två kullar av brukshundar jag fått fram som finns i Sverige så har det faktiskt blivit ett bra resultat med tanke på ev tjänstbarhet, 3 av mallarna är i tjänst och nu är 2 av 6 HH L-testade godkända att prövas som polishundar, Irma blir förhoppningsvis väktarhund med husse Ola och Jackpot kanske får en karriär som polishund, vem vet.


Att det sedan finns egenskaper hos några individer  i bägge dessa kullar som inte är så önskvärda , det är synd, men jag är definitivt  på rätt spår och har rätt i de bedömningar jag gjort, det känns ganska gott:)


Nåja, hittade även den här charmiga bilden på tjejjerna när vi är i Egypten...de får lära sig magdans:)

  



Jag har hittat pojkvän till Agnes..och om allt klaffar så blir det förmodligen denna gossen

Han har varit på tapeten förut, och hans pappa är en jättefin kolsvart kille från Norge som jag sett på utställning, Winner har varit på besök hemma en gång på valpträff och är en superhärlig gosse!


    

Collchows Winner

 

Bilderna tagna från Kennel Collchows hemsida

 

För övrigt funderar jag på alla dessa människor som behöver hjälp med sina hundar,  var är deras uppfödare? Varför får de ingen hjälp hos dom? Är det okunskap hos uppfödarna om hur man fostrar hundar? Eller har man en dålig relation till sin uppfödare? Eller skiter uppfödarna i sina valpar när de väl levererats?

 

 

 

 




Av Marie - 13 september 2010 09:59

Jag har ju varit djurtokig sedan jag var liten och har genom alla år samlat på mig olika typer av djur: katter, masrvin, kaniner, fåglar, fiskar, grisar, hästar, höns, ankor...Jag har mjölkat getter & kor och varit engagerad i Djurens vänner.


Förr så var jag inställd på att alla djur skulle räddas oavsett, idag har jag en mer krass syn på djur och inser att en del djur faktiskt får det bättre av att somna in...


De senaste åren har jag mer och mer funderat på volontärarbete, åka till AFrika och studera Elefanter, Gorillor eller chimpanser....jag älskar programmen på Animal Planet (Monkey world) och andra reportage från olika nationalparker där man jobbar med att rädda aporna från att bli "bushmeat" och man tar hand om skadeskjutna, och föräldralösa apungar.


Jag var naiv och trodde att man skulle kunna anmäla sig och kunna jobba för mat och husrum, men så är ju inte fallet, det kostar mycket pengar att jobba som volontär

Tex CWAF http://www.cwaf.org/volunteer-CWAF.htm 

De erbjuder 3 månaders volontärarbete för £1,250 c.a 14 000 kr PLUS 3600:-/ månad i mat och husrum, och då skriver de på hemsidan att de inte kan garantera att man får direktkontakt med djuren men förväntas arbeta hårt....


Det känns lite trist, jag hade inte kunnat åka just nu iallafall, men om 4-5 år...


Om jag återföds så skulle jag bruka allvar med pluggandet och BLI veterinär som jag ville som liten, och sedan skulle jag vigt mitt liv till att jobba i någon djurpark eller att jobba utomlands på något delfinarie, elefantpark eller Aprescue....


Det ÄR ju djur jag egentligen VILL jobba med...


  





Av Marie - 12 september 2010 15:28

Lite sisådär helt appropå fick jag besök av Kharro på fredagseftermiddagen,http://www.notzotzon.se/text1_1.html


Kharro är ev intresserad av att ta över Aagje, hon hade sin unga Lakke- hane med sig, mina flickor är INTE förtjusta i andra undar men Aagje är ju påväg in i löp så hon är mer tillåtande än normalt, och småhundarna gör inget så länge de får vara ifred, så han fick lov att vara med lägenheten med bara några få smärre utbrott från deras sida. Tur att han var en lugn och cool grabb...

Det blev en del hundprat och en liten promenix...


Vi har mer än ett  gemensamt intresse kom vi fram till, Historia! Så på Lördagen tog vi en tur in till Slottet och livrustkammaren, de har en utställning nu som heter Tass & Hov eller Hov & Tass...som handlar om de kungligas relationer med sina fyrfota vänner.


Mycket intressant utställning men givetvis ingen kamera med....snodde nedanstående bilder från deras hemsida.

Nedan Karl den XIV (Vår första Bernadotte) Kröningssadel


  Nedan Hans hustrus Sjuglasvagn , och då är detta ingenting mot de vagnar som stod där...utsmyckade i guld och en MASSA Lullull




  


  

Och detta är Streiff som Gustav II Adolf red när han dog vid slager vid Lutzen...


Kan rekommendera Livrustkammaren!


Idag var jag ute på Lidingö och hade lektion med lilla Lagottotjejjen och 3 i hennes familj, hon är så sööööt! På vägen ut hände en tråkig sak, på Tåget ut mot Lidingö fick en äldre man hjärtinfarkt, han satt bara rätt upp och ner och tupade av, det blev kalabalik med hjärt & lungräddning, polis, ambulans & Brandkår...vi fick ta ett annat tåg, kan inte säga annat än att det såg rätt illa ut....jag tror inte han överlevde...


Så en helg har runnit förbi snabbt, ny vecka nya tag med ALLT!

Av Marie - 10 september 2010 09:08

  Gammalt kort på Izzie när vi tränar inomhus sök i några militär baracker...          Vilket härligt väder vi har haft nu i September, för mig så försvann hel augusti som "sommarmånad" men nu har det ju varit fint ett tag, det gillar vi!


Två mornar i rad har Golfängarna intagits av trillioner 6-åringar   Nä kanske inte riktigt men det kryllar av dom...Brandförsvaret, polis och ambulans har haft sina bilar på plats  och de har varit en massa aktviteter. Även uppvisning av någon Brukshundklubb.


Mitt i den smeten har jag spårat med Aagje, nu när vi inte ska tävla eller det "gäller" något så får hon mycket mat i spåret och det tänder henne rejält.


Hon är SÅÅÅ duktig, jag lägger spåret där det är som "stökigast" med barn som leker springer och tjoar,över asfaltsgångvägar-PÅ asfalten och över träbroar varje gång har jag fått spåret korsat av många småbarn, hundar och andra människor. MEN hon fixar det lilla Aagje:)


Mat i vart 10 steg så spårar hon så intesivt så det skummar runt munnen på henne, och så älskade bollen på slutet förstås:)


Jag är fortfarande lite Euforisk ang Jackpots L-test, skulle vara superkul att få se Jaaga & Jagger också, nu har vare sig Lina eller Malin kanske samma förutsättningar med träning som Ola haft, och Jagger & Jaaga var de som hade lite brister i tillgängligheten, och den typen av hund som dom är måste man jobba  mycket med(träna) för att ta fram deras potential.  Det får bli "bootcamp-Marie" några veckor med mattar och vovvar för att utröna hur de är nu som "vuxna"   


Någon form av Kennel-läger Holländarträff blir det säkert nästa år, jag skulle tippa på att det blir ihop med Havrevingen & Kennel Brindle.  Har vi tur kan alla hur Aagjes sista kull delta:)  



Nedan Jäger som får leka Med Jörgen Köster



På Söndag ska jag träffa Lagottoflickan igen med mattar, ska bli kul!


Jag har fortfarand einte hittat någon stans att vara med kursverksamhet.

Lägren fick jag ställa in , fast en sak som är SUPERDÅLIGT! Jag mailade SAMTLIGA i styrelsen på Solna-Sundbybergs BK för att fråga om man kunde få hyra in sig för Skyddsläger...INGEN har ens behagat svara  på maiet! DÅLIGT STYRELSEN I SOLNA-SUNDBYBERG!


Har man en mailadress så får man ta mig tusan KOLLA den dagligen! Och kan man inte svara på den frågan man får, så kan man åtminstona svara att "jag har fått ditt mail och återkommer med närmare besked"


Annars ska man inte ange mailadress som kontaktmedel...klart man kan vara bortrest, eller nåt, men inte hela styrelsen samtidigt..det har jag svårt att tro...


Nåja, jag letar vidare. Just nu pågår sökandet efter en trevlig Gosse till Agnes.

Det är löp på gång hos alla tjejjerna och de är såååå kollriga i huvudet!


Nedan Agnes Mamma Vixax High Hopes


Jag har kontaktat Susanne på Collchows kennel, hon har fått fram några riktigt fina pojkar, och jag har ju använt hennes Mitch tidigare...


Så förhoppningsvis blir det nya små Shih-Tzu bebisar i höst...


Nu har jag inte haft valpar på två år och jag är jättesugen att fortsätta med mina småttingar...


Ha en härlig fredag!


Nedan Vilgot eller Vixax Fräcka Fjölvar










Av Marie - 9 september 2010 16:35

  


Vixax Jackpot klarade idag L-testen och blev godkänd att prövas som polishund.

Protokollet har jag inte sett ännu, men Ola tyckte sig komma ihåg följande:

Öppen tillgänglig

Stor kamplust

Måttlig Dådkraft

Måttlig försvarslust

Måttlig Skärpa

Temperament livlig

Nervkonstituton, måttligt nervfast

Måttligt Hård


Ska bli spännande att få se hela protokollet och alla kommentarer!

GRATTIS OLA, nu har du lyckats få TVÅ hundar godkända till att prövas som polishundar.


Jippieeeee   


Av Marie - 8 september 2010 22:19

Tänker på Resan till Frankrike och alla trevliga hundar vi såg...hur kul jag & Venke hade  värmen och solen...


Vi får förmodligen besök från Frankrike nästa år, dags att visa upp de fina kullarna Venke & Towa fått fram, tja, det finns en och annan Vixax hund som inte skäms för sig heller   


    


    

Fast nedanstående minns jag inte med någon större entusiasm...

  



Nu måste jag på allvar hitta någon stans att hålla kurser...anmälningarna droppar in och det är ju positivt och jättekul!


Kvinnan som talar med Hund-ÄGARE ska bli min nya slogan   


~www.yrkeshundar.se~


Hejja OLA!!! Håller tummarna så det knakar!!

Av Marie - 7 september 2010 21:59

  


tack Mia   

Av Marie - 7 september 2010 20:34


Att gratta Lena & Aija till uppflyttningen till Elitklass spår!!

Snodde bilden från Lenas blogg!


  

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vovve

Länksida


Skapa flashcards