Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch!

Alla inlägg under juni 2010

Av Marie - 23 juni 2010 10:37

Grattis älskade Maja Mufflan....

Av Marie - 23 juni 2010 07:57

Sonen sitter md sin favoritunderhållning


WoW Varenda  kväll spelas det för fulla muggar....


Aagje fick mycket fysträning igår, backträning bla... hon blev VÄLDIGT trött!



Signe hittade badväskan jag lämnat framme..

       

Och Agnes begrep ingenting som vanligt :))

  



Dags att dra till jobb!!






Av Marie - 22 juni 2010 11:47

Jag har ju lagt en del tid på att få Aagje i "hand" igen sedan hon kom hem från Skåne...Att hon varit lydig och förig mot mig tidigare spelar ju ingen roll.


"Ledarskap"(ett ord många inte gillar) är färskvara och något man ständigt får jobba med...Jag brukar kalla det "resursfördelare" för om inte hunden ser mig som en resurs så har den heller ingen anleding att "rätta in sig i ledet"

Jag måste framstå som "guds gåva" till hundriket , min hund ska vara imponerad av mig och allt jag kan göra...och att bara gå koppelpromenader och leka lite med en hund räcker ofta inte..inte heller att gosa och kela...


Nej jag måste se till hundens behov..hur stora resurser har min hund? Får den utlopp för sin energi, och kan jag styra aktiviteten så att hunden ser det som meningsfullt?

Är jag till nytta för min hund? Hundar är själviska och göra BARA sånt de får fördelar av...


Nåja, så sista veckan har gått ut på att stärka min roll som resursfördelare, och dessutom lägga lite krav på att faktiskt lyssna på mig...lite ris och ganska mycket ros..men framförallt träning... leta efter bollen är hennes favvogrej så det har jag utnyttjat, jaga efter boll är kanonkul..så det har vi pysslat med, plus koppelövningar och inkallningsövningar...och vanlig brukslydnad


Och det har gett bra effekt, Igår under kvällsrundan så var hon relativt "i hand" och alla gäss och andra fåglar på promenaden runt sjön var intressanta men hon gick fint i kopplet utan att dra…Gässen har ju anfallit mina shih-tzus några gånger så jag har fått sparka undan dom, men Aagje är nog lite för stor för att en ilsken kanadagår ska våga ge sig på henne..och det finns hundratals på vår promenadväg!


Dock är Aagje inte för stor för Pappa svan!

    

OBS BILDERNA TAGNA I MARS



Vi kom gående och svanfamiljen låg i vattnet med sina nya bebisar, och i ett jehu kom pappa svan älgande upp ur vattnet, och jag lovar de blir nog närmare 2 meter mellan vingarna och lika höga som Aagje när de sträcker på sig. Som tur är var hon kopplad, för i detta läget blev hon fly förbannad!


*kom inte här och slåss din djävel* Tycktes Aagje gorma... Jag lyckades dra med henne bort från svanen backandes så sakta, för jag kunde inte vända ryggen till, då hade vi nog åkt på däng bägge två..så länge Aagje gjorde utfall och lät helt vansinnig  så lyckades han bara drämma till henne med vingen två ggr och sedan höll han sig på avstånd från hennes käftar och han backade så sakta han också…

Så det förlöpte väl ändå....



Idag på morgonen var Aagje om möjligt ännu trevligare att umgås med, och hon gick lös stora delar av rundan, när vi kom till de stora gåsflockarna kallade jag bara in och hon gick lugnt vid sidan.

Så morgonrundan var mycket trevlig, hon höll sig i en radie av 5-10 meter runtomkring mig och var lyhörd och glad…


Tills vi kom de sista 500 metrarna runt sjön..där är det lummigt och uppväxt så man ser inte överallt ner till vattnet..men det gjorde Aagje!


Det går så innihelvete fort..jag hann inte ens se det..hörde bara ett jätteplask..VÄÄÄS-plask plask VÄÄÄÄS..jodå, när jag rusar fram är Aagje i fullt slagsmål med ”arga svanpappan”


*hämnden är ljuv*


 Nåja, jag vrålade NEJ, men nådde givetvis inte riktigt fram, en hund i affekt /i hög drift blir väldigt blockerad och det krävs en hel del för att nå igenom…som tur är så simmar hon så jäkla dåligt, så när de kom ut på djupare vatten så sjönk hon ner en bit under ytan och vattnet ”kylde av” lite av stridslystnaden…så nu hörde hon mig och jag fick kallat in henne….


Hade jag varit föruseende nog och hållit ögonen på henne hade jag kunnat stoppa henne..men när man ställs inför fait accompli så finns inte så mycket att göra mer än att försöka rädda situationen…


Svanpappan simmade iväg åt andra hållet och vad jag kunde se så var han kurant och oskadd… om det fanns några sår så var det stoltheten som fått sig en törn…tur att inte fler var ute och promenerade ….


Men maken till lycklig hund! Hon tyckte hon hade gjort ett kanonjobb! Hela sista biten hem väntade hon på bollen (som belöning)  och hon tittade på mig med sina gladaste ögon..”var jag inte duktig mamma! TÄNK att jag skrämde bort den där vita skitstöveln!!

Så fast hon fick en ordentlig avhyvling så var det absolut värt det i hennes ögon  


Min lilla gammelgumma, hon är bara så söt ibland …

Av Marie - 21 juni 2010 15:07

Jag hade ju glömt kameran hemma på Belgien trippen (Elin maila alla bilder i lilla kameran  )


Men några mindre bra bilder på busande malle-bebisar i telefonen blev det iallafall...

         



Återigen har debattens vågor gått höga ang Malle-Light   Fast man blir rädd när man ser vad saker och ting man pratat om eller skrivit förvanskas och  blir någoyt helt annat i slutänden...Somliga trodde på fullaste allvar att Malle Light var sociala hundar och övriga mallar var aggressiva, osociala och ouppfostrade...

  


Och det kvittar hur man skriver så finns det folk som väljer att missförstå, eller tolkar det som något helt annat...Jag tror i ärlighetens namn att de allra flesta som bllir arga och upprörda över att jag pratar om att det finns hundar som ÄR svåra att reda ut om man inte är van eller har rätt förustättningar och resurser...jag tror faktiskt att dom indirekt känner sig anklagade/kritiserade att DOM aldrig skulle klara en sådan hund..och då MÅSTE det vara hundarna som är "knäppa"...


Jag ska ärligt säga att det finns bruksmallehanar jag har träffat som jag ALDRIG hade orkat med..och förmodligen inte heller "rett ut" Det betyder inte att det är något fel på hunden (eller mig)...den är bara en mycket stark individ och jag är en tjej, även om jag har mer pondus än många karlar så har jag inte samma pondus som en karl kan ha...och jag slarvar med konsekvensen...jag tappar humöret ganska fort,  JAG brister i en del saker som förare, men hunden är kanon!


Så lite grattisar....


Stort Grattis till Tyrannens Kennel ..Hela deras B-kull är nu L-testade och godkända att prövas för polisiärt bruk, dessutom är två av kullsyskonen i Nationella insatstyrkan....Dessa hundar är sanslöst "rejäla" och kräver verkligen sin förare! Pappa är Tim Du Grand Gauget, en av de häftigaste mallarna jag någonsin sett...


Måste även gratta Mia & Glenn på Mallekraft!  Det går ju toppen för både er själva, era hundar & Valpköpare   


Venke på Havrevingens kennel går från klarhet till klarhet.Venke föder upp de bästa HH i Sverige i dagsläget!



Ola sliter med sina två randiga och där blir det ta mig tusan riktigt bra!!  Irma & Jackpot är BRA hundar, inte tu tal om det...!

Jina fungerar strålande hos Lindjax..Izzie hos Leif...Ester är bra hos Anna & Nike är toppen hos Sara,..oj oj..det finns så många duktiga hundar och hundförare därute, vänner och bekanta...valpar som fötts, uppflyttningar har gjorts...så jag kan inte få med alla!!


STORT GRATTIS TILL ER ALLA!!!  




Nåja....till något helt annat

Bröllopet i Lördags var fantastiskt!  Jag tog mig in strax efter 14 med tunnelbanan och mötte upp Maja och hennes kompis..tanken var att jag skulle tagit mig till Skeppsbron för där hade de en storbildsskärm på 88 kvadrat PLUS att man skull kunna se kortegen...

Jo Tjena mittbena, lyckades inte knö mig längre än till Kungsträdgården...

Men de hade storbilds TV där också...Stämningen var fantastisk!!


  


Vilken folkfest...YES! Jag var där:)))






Idag på morgonprommisen hade jag Aagje lös, det är nästan ingen alls ute vid 05 snåret så jag laddade med boll och konsekvens  


Det blev många inkallningsövningar blandat med ros och ris...helvete vad "döv" hon blivit! Mina hundar ska ha koll på MIG! om jag byter färdriktning ska det inte ta stopp i kopplet, jag ska inte behöva tjata och pocka på uppmärksamhet!


Samma sak i trappuppgången, man GÅR upp och ner för trappan och sliter inte med sig halva min arm genom att springa...Så just nu är vi inte riktigt kontenta jag och gammelvovven...Nåväl, en boll gör ju susen för henne så vi jobbade på vår relation och dessutom så fick hon leta lite boll i snåren..

Hon behöver stimuleras mentalt för att man ska vara värd något i hennes ögon..

Denna veckan har jag kört uppletande varje dag med henne...så om någon vecka så ska vi nog vara tillbaka där vi var en gång...


Hon har ju näsa den där damen..rätt som det var for hon fram till en papperskorg, och upp flyger en brunråtta modell större, jag lyckades kalla tillbaka Aagje och belönade med bollen...*tvi vale* om hon hade käkat råttan !!


Jag har fått in tre anmälningar till Glenn-lägret och några förfrågningar angående Frida & Anna....hoppas verkligen att vi får ihop ett gott gäng så man kan köra lägren fullt ut!



Har faktiskt lagt ut en annons på blocket ang lägren...hoppas på att få ut det till fler...

Nästa år om Chribba har kvar badet nästa år  kanske man kan göra ett jätteläger igen...Mellersta Sveriges största bruksläger *he he he*


Det är sååå mycket skog därute runt badet!


  



Denna veckan jobbar jag till 18, inte så kul.... Och midsommar vet jag inte riktigt hur jag ska göra med....

Ja, ja det ger sig med tiden...


  


Ha en bra dag:)

  

Av Marie - 20 juni 2010 21:23

VIlken låt!!

Av Marie - 19 juni 2010 11:39

När man är sjuk har man inte världens bästa tålamod, vare sig med fyrbenta eller tvåbenta. Aagje behöver uppfostras på nytt...Loss ÄR loss, inta dra i kopplet och LYSSNA när man pratar till henne!! Aarrrrghhh! Det märks at vi inte varit tillsammans på länge....det blir en hel del diskussioner på promenaderna...

Mycket nytt att titta på för henne men det hjälps inte, man far inte omkring längst ute i kopplet utan man går lugnt och fint med löst hängande koppel vid sidan av matte, precis som tofsarna gör! Och säger matte stanna så menar hon det! Inte att kopplet ska bromsa utan man ska LYSSNA!


Sirap mellan öronen emellanåt! Annars fungerar lägenhetslivet kanon, idag var det tyst på bygget och då hörde hon folk som pratade utanför, då kom det några vaktskall,men det är det enda som hon har reagerat på.


Vi har bara tagit korta rundan runt ena sjön hittils, jag har varit lite andtruten och hostig, men på måndag blir det fem km rundan igen...Jag har inte Aagje lös när vi går för tillfället, hon är för seg attt lyssna och lyda ÄNNU!

Så jag släpper henne på ängarna och vi leker lite , men sedan är det koppel som g

äller, tofsarna får gå lösa.


Runt sjön är det asfalterat och det står klart och tydligt att Cyklande är välkomna om de cyklar långsamt och tar hänsyn till gående...så kom det en dam i ett himla fläng på cykel, och jag hann inte kalla till mig Agnes tillräckligt snabbt så Agnes stod mitt på gångbanan , så damen fick bromsa och nästan stanna...


KOPPLA HUNDARNA! Fräste hon åt mig....Då small det till i Fru Axelssons reptilhjärna och jag vrålade ett moget "TJURKÄRRING"

-DET ÄR KOPPELTVÅNG skrek hon tillbaka, men drog ivg som en avlöning så jag hann inte kontra med lagtexter och paragrafer ang koppeltvång eller ej....


Usch när man är sjuk har man INGET tålamod....


Idag är det bröllopsyra och jag vill gärna dra i till stan för att se kortegen, det är ju en historisk händelse och är man på plats så varför inte.... dessutom ä'r jag Rojalist och fattar inte alla som vill avskaffa kungahuset???, så dyrt är det inte och vad kostar inte en president?  Som dessutom ska ha en massa beslutanderätt? Eller en premiärminister?? De kostar massor och ska dessutom vara med och bestämma!


Nä, jag älskar histora och tycker vi ska vara stolta över vårt svenska kungahus!!


GRATTIS Kronprinsessan & Daniel!


Igår var det grillat hos Christian & Bea,lillasyrran Linda med fam är på besök, det v ar supertrevligt!! Jag hoppas få med mig bägge tjejjer till stan, om man kan övertala gubbarna att vara barnvakt...annars får jag väl åka in själv, Maja är nog kanske sugen:))

asmus har tatuerat sig igen:( En jättestor tatuering som dessutom är så ful!!

Jag fattar inte hur han kan låta sina klåpare till kompisar tatuera honom...*aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargghhhhh*



Rasmus är en liten tagg i hjärtat, han gör så mycket tokigheter som jag VET han kommer att ångra om 20 år...och en attityd som gör mig rädd ibland...rädd att han verkligen ska hamna långt utanför "normalt" liv...jag får verkligen jobba med värderingar och moralfrågor...

Han trivs nte rktigt här i Stockholm heller, han har inga kompisar, och nu efter två veckors semetser i Skåne blir hemlängtan ännu större....


*suck*


Ja ja....idag är en glädjens dag, solen skiner och det är varmt och skönt!


Ha det gott därute



Av Marie - 17 juni 2010 21:47

  

Av Marie - 16 juni 2010 19:25

Än att sitta vid datorn ....ja, hundarna har fått en tur i morse, oh Maja föbarmade sig i eftermiddags..Aagje bekymrar mig lite, hon har verkligen blivit gammal det sista, jag har ju inte sett henne ordentligt på 6 månader...inga muskler och rör sig lite stelt, vi får se om min dagliga fem km runda kan hjälpa upp det lite, och så lite glucosamin... hon är 9 år så det borde finnas några pigga år kvar men man vet aldrig, vissa hundar blir gamla fort och andra håller sig fräscha länge....synd att hon är så dålig på att simma annars kunde man simtränat henne i sjön...


Signe har ju piggnat till här i stadsmiljön, kanske Aagje också gör det.


Iallafall så detta jäkla byggande håller på att göra mig tokig! Vi har inga persienner (vilket måste fixas) så när solen står på som idag så blir det jättevarmt i lägenheten..då måste man öppna balkongen...och då sitter man MITT i byggarbetsplatsen..åtminstone så låter det så...

Detta är utsikten från Balkongen i dagsläget...


  


    


Vi diskuterade katter när vi var i Belgien...Det finns en hel del lösa katter där också, jag kan för mitt liv inte förstå vad det är som gör att folk tar sig rätten att skaffa katt och sedan släppa ut dom att springa vind för våg...vi har samma lagar ang katter som hundar, strikt ägaransvar, tänk om alla vi som hade hundar bara öppnade dörren och lät dom springa omkring ute...

In i andras trädgårdar, ute på vägarna, springa runt och skita i sandlådor och i rabatter, jaga fåglar, harar, mm

Varför ska du som har katt tillåtas göra så?

En katt är inget flockdjur på samma sätt som en hund, men den stimulans katten kräver får du lösa INOMHUS, annars så skaffa ingen katt!


Detta är en av orsakerna till att jag inte är kattägare längre, när jag flyttade till stan så fick katterna bo kvar i stallet på gården.   Jag hade aldrig pallat att ha en äckelpäckel kattlåda inne, och att aldrig kunna ställa upp balkongen eller fönster och vädra för att riskera att katten smiter ut, för jag skulle ALDRIG släppa ut en katt inne i bebyggelse...

Läste någonstans att dödlighetsprocenten för en okastrerad katt som tillåts springa ute  är så mycket som 50% Och jag tror inte jag vet NÅGON som bor i stan och har låtit sina katter springa lösa som INTE blivit av med en katt på ena eller andra sättet, antingen har de blivit överkörda eller aldrig mer kommit hem...


Usch, jag blir så arg och tycker synd om dessa stackars katter som ses som förbrukningsvaror....man ser ALDRIG någon med en fin raskatt som släpper ut den lös utan koppel...så det måste vara en prisfråga..folk som skaffar sig billiga/gratis bondkatter anser att det är förbrukningsvaror, annars hade man varit mer rädd om sina djur och hållit dom inomhus, koppelrastat och under uppsikt.


*morr*


Nä nu får jag skluta nnars kommer jag elda upp mig över andra fenomen också...

Inte bra för blodtrycket *host host*


Detta finns att läsa på nätet...

Att äga katt medför glädje men också ansvar

Katten måste få rätt skötsel och får inte bli en olägenhet för omgivningen

Bygg- och miljökontoret får ofta in klagomål på katter som springer och uträttar sina behov i trädgårdar och sandlådor.

Enligt lagen om tillsyn över hund och katt, ska katter likväl som hundar hållas under sådan tillsyn som med hänsyn till deras natur och övriga omständigheter behövs för att förebygga att de orsakar skador eller avsevärda olägenheter. Enligt förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd ska husdjur och andra djur som hålls i fångenskap förvaras och skötas så att olägenheter för människors hälsa inte uppkommer. En katt som uträttar sina behov i en sandlåda utgör en olägenhet för barnens hälsa.

Ge din katt bästa omvårdnad och tänk bland annat på följande:

  • Låt inte dina katter springa lösa ute i tätbebyggda områden, risken är stor att de skadas eller på annat sätt far illa. Många tror att katten mår dåligt av att vara innekatt, att den inte får sin frihet för att trivas, men det stämmer inte. Katten är ett vanedjur och trivs lika bra inomhus så länge den får kärlek och omvårdnad. 
  • Många människor tycker inte om katter, är allergiska mot katter och det måste respekteras.
  • Släpp inte ut din katt okastrerad, utan tillsyn eller utan vare sig öronmärkning eller halsband med ägarens uppgifter på. Okastrerade katter drar ofta iväg, hannar för att markera revir och honor för att para sig när de löper.
  • Kattungar skall inte släppas utan uppsikt. De har inte samma revirkänsla som en vuxen katt och irrar lätt bort sig.
  • Skaffa inte sommarkatt som överges när hösten/vintern kommer.
  • Åk inte på semester och lämna katten ute, utan tillsyn.
  • Du som har kattungar som du tänker ge bort bör kontrollera att de kommer till ett ansvarsfullt hem där de får kärlek och god omvårdnad.

På Jordbruksverkets webbplats finns information för dig som är kattägare. Där får du bland annat svar på vad du bör tänka på för att katten ska må bra, vad gäller när du ska resa med dem, vad händer när de blir sjuka, behöver du tillstånd för verksamhet med katter?





http://www.sverak.se/SVERAK/Om_katt/index_om_katt.htm

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20
21 22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vovve

Länksida


Ovido - Quiz & Flashcards