Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch!

Alla inlägg under februari 2010

Av Marie - 7 februari 2010 08:19

Har fått åtskilliga frågor ang Jazza och hur jag tänker ...

Jag står för vad jag gör och vad jag tycker så jag kan skriva det här.


Efter MH så var jag tveksam till att gå vidare, det ska villigt erkännas...Men avel är så mycket mer än "bara en kull" Det är ett långsiktigt projekt.


Aagjes första kull var ett mångårigt projekt, där pappan till valparna först  köptes in!(KNPV linjer) Senare mönstrades in! Och till sist rabiesvaccinerades, väntade på att blodprov skulle tas och sedan togs till Sverige och L-testades i Göteborg och till sist  gjordes parningen. Den kullen är också relativt ojämn, det är 3 st som är "sällskapshundar" men resten är riktigt bra. SOm ettåringar skulle jag kunna slängt hela högen på soptippen, så skrala tyckte jag att dom var...men se man ska INTE döma en hund för snabbt! SOmliga mognar senare..idag är dom riktigt BRA!


Aagjes andra kull, 6 st...återigen en inmönstrad Hane, dock ej L-testad denna gången, men från kända starka KNPV linjer bakåt. Som ettåringar runt MH kändes några lite tunna, det fanns reservationer...idag syns det knappt och de har BRA resurser, fina näsor, stadiga nervmässigt....


Aagjes alla syskon är väldigt starka, Agjes mamma är en oerhört stark tik,hon kommer från en kull med väldigt starka individer, KNPV-hundar,  pappa till Aagje är en av världens mest meriterade HH-hanar, han i sin tur kommer från extremt starka bruksmallelinjer med Kukays Quattro bakom..


Detta är OCKSÅ saker man måste ta i beaktning.

Man måste fundera på den genetiska variationen, Aagjes bror ligger som tredje generation på ena sidan hos en enstaka hund i Sverige, det är allt.


Linjerna är bra, och de finns inte i andra hundar i Sverige.



MEN som jag påpekat så många ggr, reservationer är bland det starkaste som kan nedärvas!


Så är det en viss chansning att ta en mycket social och trevlig tik ur en kull där det viats  vissa reservationer?


Ja det är klart att det är!


Det finns för och nackdelar....


SÅ hur tänker jag?

1, linjerna är väldigt bra och beprövade sedan många år tidigare

2, resursmässigt är avkommorna BRA!(kan alltid bli bättre)(kampmässigt)

3, Övriga mentala egenskaper i kullarna är BRA!(förutom reservationen)(stabilitet finns)

4, Med en hane från så självsäkra/labradorliknande socialt starka linjer kan man hoppas att den "socialitet" som även finns en och flera generationer BAKÅT på valparna slår igenom igen.

5, rasen är så liten så att alla individer som håller resursmässigt borde utvärderas noggrant och man måste väga för & emot 

6, det finns alltid en god chans att jag AVSTÅR, om jag inte hittar en lämplig hane som har det  jag efterlyser och de linjer  som jag tror kan bli bra tillsammans. I detta fallet har jag tagit hjälp av Venke att fundera och klura på vad som skulle kunna vara lämpligt.

7, Återigen, det kanske inte hade BLIVIT några HH-valpar ALLS, men jag vill ha möjligheten att bestämma det själv!







Av Marie - 6 februari 2010 21:12

Var jag och sonen och tittade på ikväll...jag har inte varit intresserad av att läsa boken, jag har så svårt för det här med knark, jag kan läsa om poliser /Deckare som jobbar MOT knarkhandlare men jag vill inte läsa om personer som är i "businessen" Nåväl Rasmus ville så gärna se den och han här läst bägge böckerna av Jens Lapidus. Filmen var riktigt bra, och jag säger bara JOEL KINNAMAN!


Vilken skådis! När man sett Johan Falk filmerna så tycker man att han är riktigt bra, här är han om möjligt ännu grymmare...


    



Och sen från filmen "Tjena Kungen" den har jag också sett...



Ock så lite hundigt...

För den som vill se "good old Elgos" in action..surfa in på denna Australiska sida...

http://www.hondenaus.com/videos/video_gallery.html






Av Marie - 6 februari 2010 10:01

Och så har man varit så dum så man har bara fört över alla bilder utan att redigera, eller ta bort dåliga bilder...många måste man fixa med, beskära, ljus-kontrast etc....nu har jag suttit här i snart en och en halv timme och bara deletat skräpfiler ...har inte ens kommit ner till själva kärnan...jag tror jag har runt 24 000 bilder sammanlagt, Holländarträffar,KNPV mästerskap, vanliga helgläger och helgträffar, Belgiska RIng tävlingar, Mondioringtävlingar, IPO VM, TRäningar i USA, Träningar i Holland, Tyskland, Belgien....såååå mycket...



Nedan min första fodertik jag blev bestulen på Vixax D´Vixie, hon gavs bort av fodervärden , bor numer någonstans uppåt i landet, det heter att hon inte löper och att den nya ägaren bara "lånar" henne....


    


Här kommer lilla Kobra -Mallekrafts Alabama, hennes första två år bodde hon med mig   Hennes liv hade nog sett betydligt annorlunda ut om jag fått behålla henne...men det var exet´s hund...(bäst att omformulera sig då somliga läser in negativt i allt man skrivar)Hon hade givetvis levt ett annat liv med mig än vad hon lever nu....utan värderingar åt ena eller andra hållet. 




MIN skyddsärm....

    

REVIR!

  


Små mallar gör stora hål på väldigt kort tid

 
Detta tog c.a 1.5 minut att åstadkomma....

  Fiiina Kobra med fulbett...



   


Kennelpappa Glenn ANdersson provar MR för första gången...detta är 2001 eller 2002 I bakgrunden Kia SInkonen & Lothar Marunga bla...hunden är givetvis "King of Malis" Kukays Xjules  


   


Aagjes son Vixax D´Ruh export England, han är en riktigt rejäl hund!



 


Aagjes Bror Arie ( MR I & Räddningshund)

 


Här en underbar KNPV hane ..tyvärr utan stamtavla..Boeli


Arie igen...


    

Aagjes bror Aatze (IPO III)



AAgje i munkorgsarbete  


Och så Patrik med Devil....(tror jag?)           

Av Marie - 6 februari 2010 08:40

Jag vaknar fortfarande varje morgon och är helt stopp i näsan, kli i halsen och riktigt allergisk....vet fortfarande inte mot VAD?

Jag kom att tänka på att för många år sedan när vi bodde inne i Lund hade jag samma symtom, jag var så säker på att det var mögel i lägenheten, det gjordes utredningar men det fanns inget mögel.


Så bytte jag hudkräm, och VIPS var bekymren borta. Dags att prova detsamma nu....


Abstinensen efter hund är störst på helgerna  Då känns det verkligen tomt.


Förresten ni därute som jag "känner" men inte pratat med på åratal, var nui inte blyga utan maila mig er mailadress så jag kan bjuda hem er  


Själv skall jag nu faktiskt skapa några gallerier med bilder från några resor i "hundvärlden"

Av Marie - 5 februari 2010 11:21

Men mycket bra information


Här kan man följa Mallens historia med hundar och stamtavlor...

En mycket informativ sida.


Xenah har Kim du Boscaille i sig och det är intressant att se att de linjer som sägs vara bra är de jag själv luskat fram...Izzies mammas uppfödare nämns också..


Kolla HÄR!


Elin här kan du frossa  



Av Marie - 4 februari 2010 21:25

Ester har det toppen hos Anna, gå in och läs hennes blogg!


Jag snodde denna bilden på fiiiiiiiiiiina Ester...............

  

Av Marie - 4 februari 2010 21:01

Jag funderade just på hur många bekanta men egentligen har här uppe i "fjollträsk" Jag har ju träffat åtskilliga på mina läger..det hade varit jättekul att ses igen....Så jag tänkte annonsera här i bloggen efter potentiella gäster till ett litet "house warming party"  längre fram stillsamt men trevligt....jag har inte kvar allas mailadresser, så maila mig!


Izzie jag saknar dig....  


        



Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vovve

Länksida


Skapa flashcards