Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch!

Alla inlägg under januari 2010

Av Marie - 9 januari 2010 16:31

Idag har jag tränat rapport för första gången sedan man gick instruktör-tävlingsledarutbildningen, SÅ JÄKLA SKOJ!


Varför har man inte gjort detta innan? Duffy sprang som skjuten ur en kanon mellan mig och Sara, det var jättesjoj!


Sara var på A-stationen och jag fick traska runt till B, C & D*pust*

Genomsvettig och glad, det var jättekul! Riktigt spännande:)


Mindre bra, eller riktigt dåligt var det med Ester,  Skulle köra en liten markeringsövning på en av deltagarna inför Sökträningen i morgon..men hon vågade öht inte kampa med någon människa idag!  Riktigt stora bekymmer , mycket morr och misstänksamhet...och vågade inte bita tag ens i min "mini-skyddsärm" som jag lät Lennart och Sara ha...Sara gick något bättre men Lennart gick inte alls...och som sagt mycket morr och blängande när folk kom in i gruppen eller om de kom för nära...


Imorgon är det sökträning och beter hon sig likadant då så blir det ingen utplacering alls, då får hon somna in....


Jag sätter inte ut en hund som kan bli potentiellt farlig och bita någon och framförallt inte om inte ens kamplusten är stor nog att övervinna rädsla så hon kan LEKA med folk.


Jag är MYCKET konfunderad över hur hennes mentala utveckling har blivit....


Från social till riktigt rädd.....och detta UTAN att fara illa på något sätt...

En viss vekhet har alltid funnits men detta är extremt...Jäkligt tråkigt, hon är ju så jäkla söt och go med mig och "de mina"







Av Marie - 8 januari 2010 15:39

Så tog vi 30 varv i rondellen   Nädå...ha ha...


Men jag och Ester var på Nova köpcenter idag och vi passade på att gå i de roterande dörrarna och vandra igenom köpcentret..det får man ju egentligen inte , men de flesta brukar ha överseende om man säger att man håller på att miljöträna ... att gå runt i de roterande dörrarna var lite konstigt men inga problem alls. Hon är glad och nyfiken och vill spontant ta kontakt med människor vilket jag berömmer men förhindrar.


Så vi hälsade inte på en enda människa men gick nära bakom,  framför och från sidan. Nemas problemeas  


Izzie ligger i soffan i knät på sin nya husse, undrar om hon är den första som givits sådana privilegier i de hushållet *he he*

Hann inte prata klart då de skulle till mässan (My Dog) och göra några framträdanden (ja inte Izzie men husse)


Imorgon ska jag vara mottagare på rapportträning, (Sara & Duffy) DET ska bli jättekul och intressant för rapporten är jag helt novis på...


TRevlig helg!



Av Marie - 7 januari 2010 22:01

Idag har jag börjat packa lite inför flytten..så det blev bara en rastningsrunda på revinge med lite uppletande i snön, Ester sköter sig fint.

Fokuserar lite mer nu.


Rasmus har nu varit i Stockholm i en vecka och hjälpt min bror flytta, han har fått sååå mycket beröm! Det värmer ett modershjärta, hoppas denna "nya" Rasmus stannar kvar  


Inget nytt om Izzie, ska ringa nya husse imorgon igen, saknar henne mycket även om Ester värmer sängen fint  


Jag ska ta med mig "hundutrustningen" till Stockholm iallafall, vem vet om man kan hjälpa till att figga lite någonstans eller vara behjälplig på andra sätt..

Har ju tänkt att börja på Gym och bli en smalare och starkare "brutta"  


Denna Julen har jag fullkomligt vräkt i mig mat och inte mpotionerat som vanligt vilket känns på kläder och framförallt rygg och höfter..

Kära lillebror är ju Naturläkare, akupuntör, massör så jag lär få en massa hemläxa att förbättra mitt syndiga leverne...


För första gången ser jag verkligen fram emot flytten...det blir ett nytt kapitel i livet och ett nytt sätt att spendera fritiden, inte så mycket hund utan mer fokus på mig och ungdomarna...


Izzie kan inte ha hamnat på ett bättre ställe och har jag tur så nappar en tillfrågad person på Halvsystern till Izzie som jag gärna vill ta in...


Så om några år kanske jag sitter med en avkomma till någon av de tikarna...



Eller så lämnar jag hunderiet  helt...who knows  


Av Marie - 6 januari 2010 13:58

Ester är som sagt reserverad, det är inte påtagligt ute i miljö(jag är fortfarande förvånad att hon skötte sig så bra igår) Men igår på kvällen visade hon en mindre trevlig sida.


Anna med kompis kikade förbi och Ester tyckte INTE om dom...Anna är ju van vid hundar av denna typen så Ester ignorerades och hon fick inte gå fram och hälsa, hon blev kommenderad att sitta still bara.


Sedan tog vi plats runt köksbordet och Ester fick röra sig som hon ville Husse har sberättat om Esters reservation, utfall och viss och oberäknelighet med folk hemma så jag ville utvärdera vad hon gör NU, IDAG, hos MIG


 Jag kan konstatera att Hon var lite nyfiken men så fort någon tittade henne i ögonen henne så morrade hon...


Experiment 1:

Vi mutade med lite köttbullar för att se hur mycket hon behövde för att "komma över"  eller "släppa" främlingarna, och efter 10-20 Köttbullar och 45 minuters småprat där Ester själv fått ta kontakt omväxlat blivit kallad på och matad med köttbullar så hade hon FORTFARANDE inte accepterat tjejjerna. Anna gick något bättre än hennes kompis (som jag tappade namnet på , förlåt)

Ester hämtade en strumpa som hon ville leka med Anna med.

Och det gick "hyfsat" så länge Anna satt ner, när Anna reste sig och började leka på alvar så var det inte lika kul. Kampen minskar och hon tappade intresset och gick till mig.



Senare på kvällen bjöd Kent på middag och vi satt i vardagsrummet nä Linus och kompisar kom in, hon skallade givetvis (precis som övriga hundar  när någon kommer in genom dörren)

Men hon fick tillsägelse att ligga kvar hos mig och INTE hälsa.


När killarna kommit in och gått ner på sitt rum i källaren så kopplade jag Ester och gick ner.

Återigen en utvärdering -Vad gör hon??


Experiment 2.


Hon fick gå vid min sida in i rummet och ingen brydde sig om henne, hon var klart besvärad...lite "tryckt" och lite "smygande kroppshållning.


Sedan satte jag henne vid sidan och "tog kontakt/kontroll" och "tvingade " henne sitta still varpå killarna en och en lugnt men bestämt klappade henne på sidan

Hon morrar svagt men jag sa "sluta med det där och sitt still" då söker hon ögonkontakt med mig och låtsas inte om att hon blir klappad.


Vi gjorde om proceduren och denna gången fick dom en och en "hälsa tveksamt" dvs sträcka fram handen sådär långsamt och "mesigt" som de flesta männiksor gör när de ska hantera en reserverad hund...


Och det framkallade starkare morr hos Ester varpå jag återigen fick tala om att "du accepterar detta punkt slut"

Och det gjorde hon, jag "dunkade" på henne i sidan och talade om att hon var en duktig tjej och sedan lämnade vi grabbarna.



Så när någon kommer in i HENNES revir, kliver in i HENNES "zon" blir hon mer osäker och visar mycket vakt. Hon vill INTE ha kontakt samtidigt som hon med sin ålder (börjar bli vuxen) skall vakta.


Jag TROR att detta är en period, givetvis kan man inte vara säker...men enligt MIN erfarenhet så är hon en reserverad tonårstjej som börjar ta brösttoner.


Hennes vaktande har startat upp och med reservationen så fixar inte lilla "mallehjärnan" detta just nu...


Hon kommer alltid att vara reserverad och hon skall alltid hanteras som en sådan hund, men jag inbillar mig att med rätt träning och uppfostran kan man fixa till henne så hon fungerar i ett "hund-hem" Och då menar jag inte "vilket hem som helst" Utan nåon som tycker det är OK med hennes sidor och accepterar att man får ta undan hunden i vissa lägen.

Och man skall absolut veta att man har en hund med resurser som kan göra både det ena och det andra.


Så vi får väl se vad som händer med lilla Ester...


Jag vill poängtera att ingen skugga ska falla över Esters förra ägare!







Av Marie - 5 januari 2010 13:30

Idag har  Ester jagat boll på såphala golv, hon såg ut som Bambi på hal is, men det bekom henne inte alls,så gick vi ut och körde lite uppletande och hon använder gärna ögonen så man måste gömma föremålen väl....


Hon blir en aaaaning splittrad när ytorna är för stora, då vet hon inte riktigt vad hon håller på med alla ggr, det blir väldigt mycket spring i benen..men när hon sansat sig och "slagit på" näsan så blir hon jättenoggrann.


Så åkte vi hiss på jobbet och sprang i trappor, i trånga utrymmen mellan stora plåtdörrar, hon tar sig fram fin-fint. Går tom före överallt.


Så var det lite eldprov...mörker...Vi har ett utrymme, ett stort omlädningsrum/dusch/bastu, det blir BECKSVART!


Fram till rummet leder en korridor på 3-4 meter som vinklar 90 grader in i rummet.

Korridoren får en strimma ljus av taklampan i trapphallen.


Jag sätter Ester på "stanna kvar" och går in i rummet och gömmer kampdutten, går tillbaka och skickar henne på "leta" hon är sååååå sugen, springer hela korridoren fram och tar några steg in i rummet, men sedan vågar hon inte rktigt.

Jag låter henne vara en stund men sedan hjälper jag henne...


Jag sätter henne igen, hämtar kampdutten och stimmar och busar med den, tar henne sedan i halsbandet och håller fast henne,  och slänger in kampdutten i mörkret, släpper,  och nu rusar hon rakt in och letar upp kampdutten..


Så nu kan jag göra som i första övningen, jag gömmer dutten flera ggr inne i det becksvarta mörkret och hon letar lika fint varje gång...jag avslutar övningen med att dra in henne hängande i "dutten" och så tjoar jag och "bankar" på henne i becksvarta mörkret...visst är hon påverkad och blir lite försiktigare, men det är klart godkänt!


Det som är jobbigast för henne just nu är trånga utrymmen, kampa mellan tighta väggar, eller  dörrar så det får vi träna mer på...


Duttia Ester!!

  

Vi har på promenaden idag stött på människor i alla möjliga färger, valörer, rullatorer mm, hon SER dom inte, drar sig inte undan, utan IGNORERAR dom....som sagt Ester är en hund som INTE skall socialiseras och tvingas hälsa på kreti och pleti

Det är en hund som är en aning reserverad, PUNKT!


Bästa medicinen är att Låta henne vara det och acceptera vad man har i kopplet.

Ester är inte alla människors klapp & gull hund, hon väljer sina bekanta och så man ska inte tvinga sig på henne.


Hon är världens snällaste gulligaste malletjej.

Hon KÄNNER ju egentligen vare sig mig eller Maja, men Maja kan hantera henne hursomhelst, och jag också..det finns INGA ångesthandlingar alls så här långt.


Ester är en liten oslipad diamant  













Av Marie - 5 januari 2010 11:09

  


Jäger Får Laserbehandling hos Camilla, en sån vacker hund....


 


Malin & Jagger tävlar

Izzie sover     Izzie & Nike sover   Izzie sötnos


Izzie gnager ben  

En av mina absoluta favoriter bland alla Mallar genom tiderna

MR III Kukays Xjules , gammal och grå hemma hos husse bilden tagen förra sommaren...




 

Jag & Vixie tävlar IPO i det första HH-VM som genomfördes... 


   

En av mina två Fullblodshästar som jag tränade och startade på Jägersro

(Amatörtränare inom Galoppen)




  

Av Marie - 5 januari 2010 08:09

Pratade med Izzies nya husse igår och det går fantastiskt bra...Jag är jätteglad men samtidigt ledsen, saknar henne enormt mycket, och även om jag har Ester hos mig i sängen på nätterna så är hon ju inte Izzie...


Izzie har redan "stulit" förstaplatsen i hans hjärta från den tik han redan hade hemma...  


Izzie skall vara hos sin nya husse och målet är tävling, ev tjänst och vidare avel.

Men det är under förutsättning att hon givetvis friröntgas och håller hela vägen ut (vilket jag faktiskt är 99% säker på att hon gör) och framförallt i händerna på nya husse....


Det finns så många som anser att jag inte vet vad jag pratar om när det gäller hundar eftersom jag inte tävlat själv (har Svennis tex någonsin varit proffs ? Det finns så många duktiga coacher & tränare därute som inte själva har haft en karriär på tävlingsbanan)


Men då känns det bra att man blir uppringd , och ens val av import intresserar andra uppfödare som fött upp mer än 50 L-testade hundar med godkänt resultat.

Och när jag berättar om Izzie och hur bra hon är...samt ber vederbörande att gärna kolla av med andra som sett henne.

Så Värmer det lite extra  i hjärtat när man får höra:

 -Jag litar på dig, säger du att hon är bra så är hon!


**************************************************

******************************

Ester fick igår som sagt lite miljö och stadsträning, när vi åkte hem fick hon leta boll och leksaker på ett fält.

Hon får använda näsan och så kampar vi och härjar när hon kommer tillbaka...Hon litar redan blint på mig!


Och hon är inte riktigt så "mesig" som hon framstår, jag vrålade högt, "sparkade" på henne och dunkade på rejält i kampen ..men hon tog bara i mer och svansen gick! Hon älskar verkligen det fysiska...!


Idag blir det lunchträning i parkeringsgaraget och ännu mer kamp och bus och härjande...här ska det byggas hund!










Av Marie - 4 januari 2010 13:52

Idag har jag gått rundan runt Jägersro med Ester, hon är helt oberörd av människor, bilar, lastbilar, bussar etc.  .. Däremot finns det nog inga kaniner uppe i de Finspångska skogarna...för enligt Ester har det regnat manna från himlen!  


GUUUD VAD GOTT!!! *NOT*    Och det är inte LITE kaninbajsar på gräsmattorna runt Jägers....


Sedan lekte vi och kampade, hon behöver "härjas" rejält med....

Hon hämtar glatt allt man kastar och bjuder till fortsatt kamp, vill gärna bita fullt och fast...sedan måste hon läras sig att det är HON som ska kampa med MIG, inte JAG som ska hålla kampen igång...det var nog nytt för lilla tösen, för blir jag passiv så vill hon sluta/släppa....men det är väl det "lilla bekymret" att lära om /lära rätt   Det kommer nog bara ta några ggr till så har den poletten trillat ner...


Så ska jag fortsätta med att gömma föremål inne och på besvärliga ställen så att hon får övervinna "rädslor" och växa sig stark...  


Visa henne att hon kan och klarar en massa saker på egen "tass" men att hon alltid har en trygg plats i livet hos sin förare. Ester är hunden som inte har något behov av att hälsa på människor, och det ska hon slippa.

Hon SER helt enkelt inte andra människor, hon har EN idol i livet just nu och det är jag, och så kommer det bli med nästa förare också...

Däremot störs hon inte av människor, jag har knatat runt på bensinmacken en sväng, mellan bilar och runt benen på jäktade "gubbar" och det bekommer henne inte alls...hon är nöjd med att vara med sin idol, och sen kan resten av tvåbeningarna existera vare sig de vill eller ej...Eller som Emil i Lönneberga  sa om  Pigan Lina

"ho får gå här som katta ungefär"


Bjuder man till kamp och lek är hon givetvis med....ELLER goa leverpastejmackor och köttbullar....Hon är på tok för tunn så hon ska gödas lite  



Väntar ivrigt på rapport om Izzie...*biter på naglarna*



















Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vovve

Länksida


Ovido - Quiz & Flashcards