Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch!

Direktlänk till inlägg 24 november 2009

Replik (på kommentar)

Av Marie - 24 november 2009 17:41

Som tur är kommer de raser Ola nämner inte komma i samma läge då de inte är lika sociala och förlåtande mot hur människor hanterar dom. Deras förare, och familj kommer förmodligen att bli  bitna själva eller  så skapar de en hund som kryper utmed marken och har noll macho faktor...


Det är ju pga att pitbull-amstaff korsningar, blandade med gud vet vad (och även renrasiga förstås) är så snälla mot människor och så förlåtande mot grym hantering som de kan hamna i fel händer.


Jag har inte lyssnat på vad kommentatorn säger då jag inte har ljud på datorn jag sitter vid, jag har bara sett filmen...och den får mig illamående.


Intressant är att  det hade varit en bättre hund om den inte skiftat grepp?


Jag förstår att labben kunde ta sig iväg då det var i hals/nacke den anfallande hunden bet, och ett adrenalinpåslag kan göra att en hund orkar fly, vad som hände 10 minuter senare vet vi ju inte....


Som jag skrev

"Jag är inte för några förbud mot raser, önskar bara att det ginge ha en bättre  kontroll på de som ska få lov att äga den här typen av hund..."


Och det gäller givetvis de som missköter vilken typ av hund det än är!


Och jag sprider en massa "information" från en mängd olika sidor på min blogg, precis som somliga  själva gör när de hittar något som retar dom.


Jag har aldrig någonsin sagt att vare sig Amstaff eller Apbt är dåliga hundar, tvärtom, de är sociala, stabila och trevliga hundar...hade det varit en annan ras som visats på filmen hade jag reagerat likadant, men nu är det så att detta har blivit en machopryl och det avlas till höger och vänster, skittråkigt !


Och dessutom finns det en egenskap hos vissa som gör att de tycker det är ROLIGT att slåss!


Jag har varit på en uppsjö av seminarier genom åren, därför kan jag också tycka att filmen är för djävlig, hunden och ägaren för djävliga och fenomenet "kamphundar" är för djävligt....


Och få mig inte igång på fenomenet rottweiler! Herregud säger jag bara...men det får väl bli nästa klagovisa....


Bla har jag varit på föreläsning av Leif C ang denna typ av hund, förmodligen samma föreläsning som han gav under Adventure Dog Conferance,


Vad vi diskuterade senare  på den föreläsningen var KAMPLUST
Hur den kan ta sig så olika skepnad, och att det är ett så vitt begrepp, att det inte är helt enkelt att definiera och framförallt inte går att "klumpa"  ihop till ett begrepp.


En Pitbull som hänger timvis  i ett sk "Longhang" uppvisar ju en sanslös kamplust, Men kan den ta fram samma motor i ett 5 km långt spår 6 timmar gammalt i 30 graders värme? 


En gråhund som kan stå 10-15 timmar och skälla an på en älg har också en sanslös kamplust, men kan DEN lösa en uppgift som tex narkotikahund?

Och om så vore fallet varför finns inte fler av den rasen inom tullväsendet då?


En greyhound  eller en slädhund, som springer tills fan löser av den har också kamplust, men fungerar dom som tjänstehundar?


Kamplust är ett stort och vitt begrepp, kanske  kan man kalla alla hundar med stor kamplust kamphundar


Idag blir man behandlad som "rasist" om man nämner att dessa pitkorsningar (ibland renrasiga) gillar att slåss, att det har hänt många ggr  att de biter ihjäl andra hundar och även biter folk,

SJÄLVKLART  finns det andra raser representerade som "bitare"/"Dödare" det FINNS fler raser som har bitit ihjäl andra hundar , bitit människor dödat kaniner och marsvin, (äger själv en marsvinsdödare och har ägt en kanindödare)Flört...En Chiahuahua bits säkert och kanske tom mer, vad vet jag??


Men de gör inte så stor skada...illa är det givetvis oavsett vilken hund som biter, men en liten hund kan aldrig skada lika mycket som en större.


**************************************************
*************************
Jag har faktiskt redan nu diskuterat möjligheten att ordna en heldagsföreläsning med bla Glenn Andersson framigenom där han kommer att hålla samma föredrag han ska hålla på årets Adventure dog Conference


Farliga hundar ur olika vinklar

Polisens nya besiktning (test) av omhändertagna hundar

Glenn Andersson (Chef för hundenheten i Malmö)

 

Hoppas detta klargjorde en del


Jag blir vansinnig på alla dessa "valpfabriker" som spottar ut pit-staff korsningar och som sedan hamnar hos machotyper alternativt helt okunniga människor och så går hundarna  ur hand och tillåts bita hundar, djur och tom ibland människor.


Och det gäller även ANDRA raser...hade det varit en malle på filmen hade jag skrivit ett likadant inlägg!






 

 
 
Ingen bild

Ola S

25 november 2009 00:09

Nej, vi vet inte vad som hände efter 10 minuter, men hade hunden dött, eller blivit invalid så hade vi vetat det eftersom media älskar att gotta sig i sånt som säljer lösnummer.

Till skillnad från dig marie, så tror jag mycket väl att en jakthund som står och skäller i 10-15 timmar går att få att fungera som narkotikahund, likaväl som en terrier klarar spåret som du nämnde. Allt handlar bara om hur mycket tid/ork/lust tränaren har, eftersom det skulle krävas mycket mer än att träna en hund som är avlad för uppgiften att göra detsamma.
Motivationen är ju en helt annan och retningarna/belöningarna måste ju givetvis anpassas efter just den hunden man tränar.

Klart att det finns individer som tycker att det är roligt att slåss, eftersom det är deras sätt att använda sin kamplust.
Precis som att vissa hundar blir perfekta sökhundar, medans andra hundar i samma kull inte alls är intresserade av det (därmed inte sagt att de inte går att träna till att gilla det).

Men återigen handlar ju allt i grund och botten om oseriösa uppfödare, dels som avlar på vad skit som helst, och dels säljer till puckon. Inte vad för hundar som är moderna för stunden.

Och jo, en apbt ska hålla i, inte ta omtag. Tar den omtag är risken stor att den andra hunden hinner få "tag", och slagsmålet fortsätter, med mer skador än nödvändigt.
Men det är strunt samma om den hänger i ett träd, eller i en annan hund. Den ska hålla i....de slåss ju för att vinna, inte för att skada.
Hellre en apbt som tar ett bett och hänger kvar, än en hund som tuggar helt frenetiskt.

 
Ingen bild

stina

25 november 2009 11:32

Jaa, vad ska man säga. Så klart labben hade adrenalinpåslag !

Det är otäkt med hundar som kampar för att de tycker det är lustfyllt och många definitioner finns om ordet kamp.

Våran samojed tik tycker mkt om kamp. Våran andra gjorde det inte. Så visst skilljer det sig i kullarna och raserna.
Däremot har jag svårt att tänka mig att samojeden skulle kampa för lustfylldhet och flyga på en annan vovve för det syftet? Men helt säker kan man aldrig vara, trotts allt är vi två olika arter.

 
Linnéa

Linnéa

25 november 2009 20:56

Hej skulle du kunna vara jätte gullig och hjälpa mig med min marknadsundersökning jag gör för mitt bröllopsfilm-företag? Det är bara tre frågor och går jättesnabbt, skulle verkligen behöva din hjälp! (Svara på min blogg)

Fråga 1: Kön?

Fråga 2: Hade du varit intressear av att köpa ev DvD med ditt bröllop (vigseln) på? Filmat med hjälp av två professionella filmkameror, redigerat och utbränt på DvD skiva i ett fint fodral.

Fråga 3: Hur mycket hade du som max, kunnat tänka dig att betala för tjänsten? Under/ Över 3000 kr?

http://rubin.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - 12 februari 2013 12:24

Sista skälvande dagarna i Vilnius och jag har mer eller mindre fasat ut mig själv…så nästan inget att göra på jobbet… Nu har jag varit i Vilnius  sedan slutet på Oktober, Jösses vad tiden sprungit iväg…   Annars är det ju s...

Av Marie - 8 november 2012 11:29

För att citera Robban Broberg, det är ÖKEN! Vilnius är bara grått, grått ,grått, grått....och ännu mer grått... Jobbar 9-18 Litauisk tid vilket är 8-17 Svensk tid...Mitt svenska resesällskap roar sig med lite gym träning på kvällen och sedan hote...

Av Marie - 1 november 2012 12:14

Andra veckan i Vilnius går mot sitt slut, här är det en "public Holiday" idag och bara vi som jobbar "internationellt" jobbar. Vad GÖR jag då? Jag har det sista året varit operationellt ansvarig för SEB interna Servicedesk, dvs alla som är anställd...

Av Marie - 15 oktober 2012 10:33

Livet i Storstan rullar på…Jag har dedikerat de sista två åren till mitt arbete,. Jag trivs verkligen kanon med jobbet jag haft , jag har utvecklat mycket av min roll själv och känner att jag verkligen har gjort  skillnad .  Nu har kunden dock...

Av Marie - 8 augusti 2012 13:37

Det är så sorgligt med människor som saknar sjukdomsinsikt, alkoholism är en hemsk folksjukdom och inget man skulle behöva skämmas för, men man måste förstå när det är dags att söka hjälp! Man måste VILJA ha hjälp, och INSE att man är sjuk!Vad gör ma...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vovve

Länksida


Ovido - Quiz & Flashcards