Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch!

Direktlänk till inlägg 24 november 2009

Jag mår illa....

Av Marie - 24 november 2009 14:27

Pitbull, Amstaff, blandras pit/rottis,blandras bulldog och annat... you name it...

Det finns en uppsjö av hundar därute av kamphundstyp, det de har gemensamt är att  de en gång i tiden för länge sedan var  framtagna till att slåss och fajtas till sista blodsdroppen...Många individer bär fortfarande på generna, viljan, kamplusten och när de en gång fått lära sig slåss, så älskar de slagsmål.

Och de slåss för att döda.

De slåss inte för att hävda revir, försvara sig själva eller andra...de vaktar inte och de är hur snälla som helst mot människor...

Men .....

Vissa gånger kan jag förstå att människor  ifrågasätter dessa rasers existens, speciellt när man ser filmer som denna....

Jag är inte för några förbud mot raser, önskar bara att det ginge ha en bättre  kontroll på de som ska få lov att äga den här typen av hund...


En av ungdomarnas bekanta gick och köpte sig en valp, som redan vid 9 veckors ålder var omplacerad en gång, av "pitbull/amstaff" typ, ägaren sa att det var en amstaff..hunden var mager och eländig, oklippta klor...någon sa till killen att det där är en pitbull...varpå han  blev skraj för sin unges skull , sålde valpen igen och köpte sig tadaaaaaaa

En AMSTAFF...*suck* som om det vore en himmelsvid skillnad.Han kunde lika gärna behållit den stackars lilla valpen. PUCKO!


Rasmus fick ett samtal häromdagen av något pucko som hade en massa amstaff/pitbull korsningar, de såldes nu med mängdrabatt, typ köp tre betala för två..*hata hata hata*





Här hittade jag en intressant artikel, sanningshalten har jag ingen aning om....

 
 
Ingen bild

Ola S

24 november 2009 16:35

Ja, vad säger man. Det finns ju tyvärr dåliga uppfödare inom de raserna också.
Sen filmen som sådan hade varit lite annorlunda utan ord som best, låser käkarna, och liknande felaktigt målande uttryck.
Att en hund utomlands biter en annan hund, har det verkligen ett nyhetsvärde som är värt att publicera ett filmklipp om i svensk media?


Sedan kan man ju undra hur allvarligt skadad labben blev? Såvitt jag kunde se så sprang den på alla fyra.
Dessutom var det ju bra att det som förmodas vara en apbt-blandis var så kasst avlad att den behövde ta omtag.
Men frågan är ju om inte en "symaskin" al´a bruksmalle/bruksschäfer eller liknande hade gjort större/fler skador.

Kul att du har åsikter Marie, men du kanske borde ha ägnat lite tid till Adventure Dog Conference förra året, istället för att ägna din tid åt att sprida desinformation från skvallerblaskor vidare.

Visst är det hemskt när kassa ägare får tag på dåliga hundar, men det är inte mer hemskt för att det är en hund av terrier typ.
Att det behövs mer kompetenta hundägare är det ju ingen tvekan om.
Sen är det ju i grund och botten all den oseriösa aveln som det behövs hårdare tag mot.

Jag tror vi kan vara glada så länge det handlar om rosengårdsterrier. Den dagen samma folk inser att en malle kan göra större skada på folk än vad en amstaff/pitbull/bulldog eller liknande hund gör så är det kört, för då är det antagligen större personskador inblandade.

 
Noelle

Noelle

24 november 2009 19:12

Jag är också av den åsikten att dessa hundar är ingenting jämnfört med hur det är när tex mallarna kommer i dessa människors ägo el intresse.

Min äldsta tik slogs med min andra malletik jag hade och dom bettskadorna var vidriga och överallt på deras kroppar.
Medans samma tik en gång blev påflugen av en "rosengårdsterrier" där det vara blev två hål i nacken. Dock satt hunden där den satt och vägra släppa men vid ett omtag fick jag loss den.
Dom må vara störda för normala personers ögon men vi får skylla oss själva om vi valde att avla fram dom. För dom kan älska att slåss, men då får vi det vi ville ha.

http://my.opera.com/jobbadog/blog

 
Ingen bild

Anna M

24 november 2009 19:21

Malle har redan startat sin "kamphundskarriär" i Norge. För X antal år sedan förbjöds ju alla raser som ansågs vara kamphundar, då var ju "buset" tvunget att hitta en annan typ av hund som var laglig att föda upp, importera mm, då blev valet malle. Nu har politikerna kommit på att man inte kan förbjuda raser utan olämpliga förare:-)

 
Ann-Margret & Vinja

Ann-Margret & Vinja

24 november 2009 22:21

Håller med dig om att dessa blandningar inte blir så bra resultat. Och vem är det som oftast köper en sån ras/blandning, i alla fall inte en som går någon lydnads kurs eller tänker aktivera sin hund. Dom flesta vill ju ha en sån hund för det är ju "häftigt" med en sån hund. Men så länge man avlar på vilka hundar som helst utan att bry sig om föräldrar djurens mentalitet och hur friska dom är, kommer det heller inte finnas några bra heller.
Videon var verkligen hemsk, och att sen bara sticka där i från var ju väldigt puckat. Fast man hade väl inte väntat sig nått annat heller.
Sen som vissa kommenterat att mallen är lika farlig som en pitt/amstaff mm korsning har jag svårt att tro. Visst ALLA hundar i fel händer kan bli ett vapen, men tyvärr har vissa raser lättare för att "tända" till och börja slåss. Mallen är ursprungligen en vall hund, och hur skulle det funka om den skulle bita ihjäl det dom vallar. Pittbullen är ju däremot avlad för att slåss.

http://heratorpetsvinja.webs.com

 
Noelle

Noelle

24 november 2009 23:03

Det Ursprungligen ja....

Nä men det var skadeaspekten mera faktiskt jag syfta på.
Men nja jag håller inte med dig.
Min först hund va en rosengårdsterrier, och om jag jämnför den med mallarna... Så kräver ju iaf mallarna större ansvar mot omgivningen.

http://my.opera.com/jobbadog/blog

 
Dog News

Dog News

22 december 2009 15:28

Visst alldeles rätt vissa raser har det medfött lättare att vilja slåss än andra raser, det kommer vi inte ifrån även om många försöker försvara dessa raser.

http://blogg.aftonbladet.se/dognews

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - 12 februari 2013 12:24

Sista skälvande dagarna i Vilnius och jag har mer eller mindre fasat ut mig själv…så nästan inget att göra på jobbet… Nu har jag varit i Vilnius  sedan slutet på Oktober, Jösses vad tiden sprungit iväg…   Annars är det ju s...

Av Marie - 8 november 2012 11:29

För att citera Robban Broberg, det är ÖKEN! Vilnius är bara grått, grått ,grått, grått....och ännu mer grått... Jobbar 9-18 Litauisk tid vilket är 8-17 Svensk tid...Mitt svenska resesällskap roar sig med lite gym träning på kvällen och sedan hote...

Av Marie - 1 november 2012 12:14

Andra veckan i Vilnius går mot sitt slut, här är det en "public Holiday" idag och bara vi som jobbar "internationellt" jobbar. Vad GÖR jag då? Jag har det sista året varit operationellt ansvarig för SEB interna Servicedesk, dvs alla som är anställd...

Av Marie - 15 oktober 2012 10:33

Livet i Storstan rullar på…Jag har dedikerat de sista två åren till mitt arbete,. Jag trivs verkligen kanon med jobbet jag haft , jag har utvecklat mycket av min roll själv och känner att jag verkligen har gjort  skillnad .  Nu har kunden dock...

Av Marie - 8 augusti 2012 13:37

Det är så sorgligt med människor som saknar sjukdomsinsikt, alkoholism är en hemsk folksjukdom och inget man skulle behöva skämmas för, men man måste förstå när det är dags att söka hjälp! Man måste VILJA ha hjälp, och INSE att man är sjuk!Vad gör ma...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vovve

Länksida


Skapa flashcards