Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch!

Alla inlägg under augusti 2009

Av Marie - 25 augusti 2009 11:25

Är det någon som har sagt någon gång, och det låter bra:)

Idag har jag lagt ännu lite mer kunskap till min allmänbildning...


Tro inte på allt du hör...slå upp det:)


Julius Caesar hittade på orden Alea iacta est när han gick över floden Rubicon"
Det kan nog hända att Caesar uttalade dessa klassiska ord, men de är inte Caesars egna. Han citerade komediförfattaren Menandros, och dessutom påstår historikern Plutarchos att han sade orden på grekiska, och det passade ju med tanke på Menandros´ nationalitet.


Darwin
tillskrivs ofta begreppet »Survival of the fittest«, på svenska ungefär »De starkares överlevnad«, men han som myntade detta begrepp hette Herbert Spencer och använde det bl. a. i sin bok Utvecklingsläran.

Fåglar
"
Om man börjar mata småfåglarna på vintern, måste man fortsätta".
Om fåglar får mat av någon människa och sedan utfodringen slutar, letar de helt enkelt upp maten någon annanstans. Konstigare är det inte, enligt ornitologerna själva.

"Det är grymt att slänga risgryn på brudpar, för risgrynen sväller i småfåglarnas magar"
Ännu en gammal missuppfattning om småfåglar. Enligt ornitologerna klarar fåglarna visst av att smälta risgrynen. Ös på bara!


Guldfiskar har extremt kort närminne
I så fall har fåglarna det också. Båda sortens djur har ungefär samma minneskapacitet. Forskning visar att guldfisken kommer ihåg saker som hänt ca tre månader tillbaka. Tidsuppfattning och inlärningsförmåga finns där också bakom pannbenet. Så det kanske är djurplågeri i alla fall med den där vattenskålen…


Holland
Vi har som bekant en nation i Europa med väderkvarnar, tulpaner, träskor och kända konstnärer. Vad kallar vi dess innevånare? Tja, engelsktalande kallar dem "dutch", vilket med rätta retar invånarna, för det är en felaktig benämning. Men vi svenskar är inte mycket bättre. Vi kallar dem holländare, rubb och stubb. Trots att "Holland" i själva verket är namnet på två provinser, Nord- respektive Syd-Holland, som visserligen utgör en viktigt del av nationen, men en pyttig sådan. Men vad är då hela nationens korrekta namn? Nederländerna, så klart!


Hjärnan
"Hjärnan använder vi inte fullt ut; i bästa fall bara tio procent av dess kapacitet"
Vi har bevisligen inga reserver som ligger oanvända däruppe på kontoret. Människan har användning av hela sin hjärna regelbundet, dock inte så att dess alla delar är "på" oavbrutet. Pratet om att man kan träna upp sig till "hela sin hjärnkapacitet" är emellertid charlatansnack, inte sällan med avsändare från diverse New Age-adresser.

Hjärnceller
"När man super dör hjärnceller"
Alkohol gör inte att celler försvinner, utan att cellerna får svårare att samarbeta. Studier visar att gamla alkoholister har samma antal hjärnceller (ca 20 miljarder) som helnykterister.


Det var detta ...lite allmänbildning på tisdagseftermiddagen..


Igår blev det simning i en riktigt vågig Vombsjö, Jägarn simmar glatt ut pland vågorna. Jag och Izzie tog en timmes promenad i skogen, men nu har alla gamar länsat skogen på varenda kantarell....inte en svamp så långt ögat nådde...


Jag håller i sär dom så mycket som möjligt för jag kan INTE konkurrera med hennes idol Jäger när vi är ute och går, och att leka med bollar och annat när bägge är med är omöjligt....


Hon har en hel del allvar den lilla fröken, vaktar mycket hemma ...Fortfarande lite VÄL "på" med andra hundar, det ska bli skönt att ta med henne på SM med alla hundar så hon får habituera lite:)




Av Marie - 23 augusti 2009 20:19

Sköönt, (ja givetvis i en ficka på en jacka jag var SÄKER på att jag INTE hade använt.

Man måste vara lite knasig som åker hela vägen till Billesholm för att träna en timme och sen hem igen*ha ha*

Idag var det inomhus-sök på schemat för Jägarn


Eftesrom han varit i lokalerna tidigare ändrade vi lite strategi, vi startade från kontorsdelen där han bara varit någon enstaka gång tidigare.

Ingen synreting men han känner ju igen platsen så han var ganska ivrig att komma in.


Allt var nersläckt idag ...han hade faktiskt lite bekymmer!  

Han jobbade sig igenom 4 legor i lokalerna men jag hade önskat mer intensitet och iver, speciellt efter han hittat Sara de första gångerna...


Jag är inte supernöjd med hans jobb idag och ser att  mer mörkerträning behövs...han behöver även höjas i figurantkänsla nu.

Idag skäller han" snällaa ge mig skinnet , snälla ge mig skinnet" Det är snart dags att växka över till " Ge hit skinnet för helvete eller rör dig och du ligger risigt till"


Sara gick ett spår till Izzie som hon löste jättefint, det var det längsta och knixigaste spår hon fått hittils...men hon är underbar:) Noggrannoch koncentrerad.


Sedan figgade jag lite för Duffy, idag hade vi en ärm för första gången, och AJ han biter hårt...


Återigen inskick, bita släppa bevaka , vi startade upp med lite transporter och lite andra övningar:)

Vi "leker" på tills Sara hittat en grupp ...

Det är så roligt att figga, sveten sprutar och man är en aning klumpig..

Men det är så roligt att interagera med hunden, man får direkt kvitto på om man rör sig rätt och gör rätt saker eller tvärtom...

 Det återspeglas direkt i vad hunden gör...


OM jag TROR att jag rör mig på ett visst sätt för att få en vis reaktion, så talar minsann hunden om direkt om man gjorde rätt eller fel:)


När Duffy var klar så var det bara att köra en timme hem igen...


Det är synd att Sara bor så långt bort:(

Usch i morgon är det tillbaka till ekorrhjulet igen...





Av Marie - 23 augusti 2009 09:48

Min mobil är som bortblåst!

Jag hade den igårkväll vid 20.00 tiden då jag ringde Maja...och sedan är den puts väck...

Ingen av ungarna har pengar på sina mobiler och jag har spärrat hemtelefonen mot mobilsamtal så jag kan inte ringa till den heller...


Fan fan fan!!


Det blir Billesholm  istället idag,  vi kör sök på Saras jobb:) Kan fortfarande behöva med en extra figge så RING  *ha ha ha ha*


Igår em var jag på klubben med Izzie, hon blöder jättemycket i tandköttet nu så det blir inget kampande,(har tejpat öronenförresten) däremot blev det att springa och hämta bollar..två bollar och när hon kom med den ene slängde jag den andra:)

Hon har haft tendenser att springa iväg med grejjerna så nu bev det lite hämtaövningar.

Vi körde lite positioner lite läggande också.


Hon tittar jättemycket på TV, jag kikade på ett program som handlade om  Carl von Linnés barndomshem och hur man brukar gården som den gjordes på 1700 talet, med får  höns, kor  mm Izie är supeengagerad morrar och skäller på hundarna och de skumma djuren...


Sedan såg jag slutet på "Den gröna Milen" Och jag gråter hejdlöst varje gång! Den är så fantastiskt bra.


Det finns filmer och så finns det filmer..."Nyckeln till frihet" " Den gröna milen" " Stekta gröna tomater"  det är nog mina absoluta favoritfilmer ...


Ja också Kaj Pollacks film med han   Micke Nykvist (vilket minne jag har idag)...Kompositören och kören i Norrland..Vad tusan heter den nu igen....Ja ja det dyker väl upp..


Nä nu är det dags att utfodra djuren och leta mobil...


Hej hopp Kaffekopp!

Av Marie - 22 augusti 2009 17:00

Idag har jag varit riktigt duktig! Jag tömde bilen på alla provisoriska kassar, påsar och väskor med hundgrejjer, (ja jag tog lite ur garaget också)




Jag har ju ännu ingen bur, det har funkat fint att ha hundarna bakom lastgaller bara, men nu är Jäger så stor och han blir iriterad i Bilen på Izzie så han är inte snäll mot henne. Så Izzie har åkt i baksätet, eller ja menar HELA bilen...det var pussmunnar på varenda ruta i hela bilen..och den var SÅÅÅÅ skitig....  Jag söker nu en halvbur alternativt grindar till Izzie, tanken är ju att jag bara ska ha EN stor hund..så någon som har en bur som passar en Renault Megane??


Jag stannade iallafall  på ÖB på vägen hem igår och införskaffade lite plastlådor så jag kunde sortera och så här fint blev det när jag var klar!


I morgon ska jag åkla till Sara igen fast till hennes torp, vi ska köra inomhus-sök  på logen och i byggnader bla...Jag behöver få med någon mer figurant...ELin Jobbar...så maila eller ring om du är sugen på att hänga med:)


I vilket fall som helst så när städningen var klar så åkte jag til Sjön med Jägarn


Han tycker det är såå roligt att simma...och med en bollkastare får man iväg bollen lååååångt ut


 Jippie jahooo här kommer jag med bollen morsan!



Sedan stannade jag på ett fält och tränad lite lydnad, linförighet, positioner, sitta kvar ligga kvar och inkallning....


Sedan var det bara att åka hem och tvätta hundfällar och städa...


Nåja, nu är kl strax efter 17 och det är Izzies tur att få göra något...


Av Marie - 22 augusti 2009 16:36

Angelica & Haijen (Mallekraft) har tävlat ida´o de gick bra´

Ett första pris i lydnadsklass I (får återkomme med poäng)

En 10 a på Linförigheten iallafall! ! De bådar gott!


Ni är sååå duktiga , ses till helgen:)



Av Marie - 22 augusti 2009 01:21


Snart kommer det en inbjudan till alla valpköpare av Griffon & Shih-Tzu

En kennelträff med ngon form av aktivitet.


Detta året har BARA handlat om mina stora hundar även om Sixten har lyst upp det emmelanåt, så även Maggan mfl...Jag väntar på att Peggy ska löpa och har en Dansk hane på gång, nästa vår blir det Agnes som kommer att få valpar.  Jag har saknat "småhundarna" och ska ta nya tag till våren.


För Agnes del blir det förhoppningsvis samma pojke som var planerad sist:)

En Collchows-Hane i Halmstad...mer info kommer...


Innbjudan till alla mina "småhundsköpare" kommer snart!

Av Marie - 21 augusti 2009 23:46

Går till Kent! Vilken underbar middag han dukade upp ikväll

Kräftor med tillbehör, och inte nog med det han hade köpt havskräftor till mig och kungskrabba! Mina favoriter!


Tack du härlige man!


Så fick jag ett samtal idag som har förgyllt hela min dag! En fantastisk person som kämpar sitt livs svåraste kamp mår riktigt bra, och han har blivit morfar!

Jag fick en liten tår i ögat efter vi lagt på luren.


Somliga sätter alltid egna spår..medans andra tittar på..


Det finns människor som lyser så klart och som har en karisma och en energi som man bara dras till...som en mal till ett ljus om natten.

Jag är tacksam för all kunskap han delat med sig av, tacksam för alla goda råd och stöttning jag fått!


Jag tänker på han och hans familj varje dag!

Idag är en bra dag!





Av Marie - 21 augusti 2009 23:12

Det har vi som tur är:)

Det är intressant att se att man får kommentarer om  inlägg som inte säger någonting...Det är kanske en eller två som hann läsa vad jag skrev innan jag tog bort det...och ändå väcker det känslor...spännande.


Alla som känner mig vet att jag har en personlig vendetta mot en person..och det är nog ömsesidigt om man kan läsa på dennes sidor..


Men men, är det något jag alltid kommer att kunna hålla huvudet högt över så är det att jag alltid har varit ärlig, jag tillskriver mig inte meriter jag inte har och jag talar sanning.


Jag må vara tjock, lat, patetisk och i vissa fall en besserwisser, jag kan vara elak, dryg..men också enormt varm, generös, jag bjuder på mig själv, jag är social och jag älskar människor och nya möten...


Jag blottlägger mig själv, och andra här, jag är ärlig och skriver både negativa och postiva saker om allt i mitt liv..jag erkänner mina fel och brister, jag belyser mina hundars fel och brister ..jag kan samtidigt framhålla deras fördelar och jag kan ibland älska hela världen.


Tack god gud för att jag är människa med allt vad det innebär..med fel, brister och tillkortakommanden...jag utvecklas och lär mig för var dag...


Jag kan bara säga så mycket som att det finns en person som på en hemsida någonstans i världen skriver att han eller hon har L-testat en massa hundar och är besiktningsman


Det tar inte många telefonsamtal innan man upptäcker att det är rena löjan...personen har gått en besiktningsmannakurs 1996  och har ALDRIG L-testat en hund åt myndigheten...


Är det personangrepp så står jag för det!


Jag KUNDE ha startat mitt inlägg så här:


För mer än tio år sedan var jag med och  startade  RHH (Rasklubben Hollandse Herdershond). Vi var då ett litet gäng som brann för att introducera Holländaren som brukshund i Sverige. Med laganda och kamratskap lyckades vi också !


Inte bara i Sverige utan RHH:s jobb tillsammans med framgångsrika HH i Sverige, banade vägen till en öppning för HH i hela Europa. Idag är en holländare en eftertraktad hund och inte så lätt att få tag på.


Nyckeln till framgång var att alla med intresse för denna numerärt lilla ras jobbade tillsammans, gladdes tillsammans och coachade varandra. Det borde vara en självklarhet mellan människor med samma intresse och hobby, men så är det tyvärr inte. Avundsjukans mörker kan förpesta det mesta.


Jag och min väninna gjorde den första hemsidan, vi gjorde många nummer av tidningen "Holländaren" Jag ordnade den första domarkonferensen rörande HH i SVerige...


Så VEMS sanning är den rätta?


Den som lever får se...












Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vovve

Länksida


Ovido - Quiz & Flashcards