Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch!

Direktlänk till inlägg 30 juli 2009

Samlade intryck

Av Marie - 30 juli 2009 09:37

Torsdag morgon, kl 9.37 jag ligger i sängen och fixar med albumen som skall läggas ut på nätet från lägret...guuud vad skönt att bara slappa! Izzie ligger vid sidan om i sängen, vi har varit ute en sväng och kissat och bajsat i trädgården och sedan lagt oss igen...


Vart ska man börja, detta kan bli femton A4 sidor ju:)

Vi startar på onsdag kväll när alla valpköpare dök upp, alla valpar kände igen Kent (utom Jaga ) Det var bara Jagger som kände igen sin gamla matte och blev överlycklig....På Torsdagen var det MH och jag hade beslutat att INTE köra Jäger eftersom han hade brutit klon...

nåväl...först ut var Jazza-Aka Pluttan, det är min halvfodertik som bor hos Agneta , Pluttan skötte sig alldeles utmärkt!

Man påverkar ju sina hundar något enormt och Pluttan är MYCKET hund, så Annika har tagit det försiktigt med kampbitar och att "höja" henne så mycket för att Annika skall hinna med och kunna styra upp Pluttan, sådant kan man se lysa igenom lite på ett MH, och man ser att hunden ÄR en riktigt trevlig hund som det finns MER resurser i...


Jag tycker Annika gör helt rätt att inte gasa mer än att hon klarar att styra!

Pluttan är en superfin hund!


Sedan Java Aka Irma...också en fantastiskt trevlig tik, man kan ana viss Hussepåverkan där också givetvis, men Irma är kanske den tiken som i DAGSLÄGET känns "bäst" i kullen. Det kan ändra sig till MT beroende på hur man förvltar sitt material.


Jackpot var en kanonhane! Där har husse haft problem sedan valptiden med ägande..Jackpot tar bytet och sedan är det hans...det märktes klart på lekar och avståndsleken, inte blev det bätter för att en kaninunge for upp precis under in ledande leken...


Jackpot fick tyvärr en etta på hanteringen! Jackpot ÄR supersocial, jag frågade husse vad som hände och det visar sig att han inte accepterar att man tar honom på munnen, det var en miss att inte vi fick reda på det för då hade testledaren kunnat undvika munnen och man hade sluppit en tråkig "plump" i protokollet...för mig FÅR hundar ha en viss  integritet, men för Jackpots del så är ju detta en fostranssak....han är jätteglad i människor och är hur trygg som helst, men man har accepterat ett "dumt" beteende...


Jag missade både Jagger & Jaga då ANders kom för att titta på Jäger.

Jagger ÄR inte världens "häftigaste" HH-hane, men han växer så sakta i kostymen och han är INGEN katastrof, han spårar som en gud och passar Malin alldeles utmärkt!  Han har fin kamplust och leklust är förig och blir en supertävlingshund.


Jaga fick också en etta på hanteringen och i detta fallet var det nog mer berättigat än vad gäller Jackpot.

Jaga & Jäger var väldigt lika som små, dock vågade jag sälja Jaga för hon är tik och jag räknade inte med att hon skulle bli så stark som Jäger.


Lina har tagit väl hand om Jaga men bott på lite för långt avstånd för att jag skall kunna ha hjälpt henne så mycket som jag Borde, att hantera en hund som Jaga är inte lätt! Lina har gjort ett bra jobb men det finns detaljer vi säkert hade kunnat fila på tillsammans, då hade Jaga förmodligen varit lite tryggare. MEN nu skall jag försöka hjälpa Lina så Jaga gör ett bättre MT i framtiden.

Det är BARA Jaga´s sociala sida som brister, för övrigt gjorde hon ett riktigt bra MH! Fin leklust, kamplust och avreaktioner..


Så bestämde jag mig i sista stund för att Köra Jäger iallafall, ANders hade åkt långt och han var inte halt eller besvärad...Jäger gjorde ett kanon MH!

 HAn och Jackpot gjorde det bästa MH´t för dagen

Leker snabbt och intensivt (Jackpot var snäppet intensivare)

Nästan samtliga i kullen jagade inte förrän andra gången, Jäger var lite tveksam men sprang ut, alla liggr på en 3-4 i passivitet, men det ligger ju lite i rasen för malle-HH. AVståndsleken var inga problem för Jäger als, och han var kvar hos figgen hela tiden...Dumpe...*puh* Han stannade till gjorde en snabb analys och sedan tog han overallen i bröstet , han har MYCKET försvar...Skramlet var han färdig med innan det slutat skramla...spökena...

Där blev jag MEST förvånad! Han gjorde ingenting, han stod framför mig, en liten raggresning längst upp vid svansroten...han handlade mot bägge spökena men blev aldrig rädd/hotad...när de vände sig om släppte jag kopplet och han sprang fram till ena spöket, kollade vad det var, konstaterade att det var en människa och sa WOF! passa dig! och sedan var det över....


Vad blir sumeringen då...en kull med fin kamp/leklust, fanntastiska avreaktioner, inga kvarstående rädslor någonstans, i dagsläget är de unga, somliga lite modigare än andra, en del behöver lite mer stöd och hjälp för att ta sig fram men när väl allt är upplöst så är det verkligen borta ...


ALLA utom en var trygga med människor (inkl Jäger)


Ska jag avla vidare på kullen?? Det har jag faktiskt inte bestämt! Nu skall det röntgas och de skall växa på sig ytterligare ett år...så nästa år till våren då ser jag lite mer vart det landar, de är definitivt INTE diskvalificerade!


Är det tjänstehundar? IDAG OBS IDAG ! Är det två individer och det är Jackpot & Jäger som skulle kunna bli tjänstehundar "mod & Våldsmässigt"


Irma & Pluttan mer tveksamt, men de är unga med relativt "unga förare" och då menar jag förare som är Unga på rasen och på skydd...det gör mycket för en hunds utveckling....vi får se vart det slutar...


**************************************************
********************


Så lägret då? Ja jösses...kan bara säga att det FUNKADE!

En stor eloge till Linda & Susanne utan vars hjälp i köket jag aldrig hade rott det i land! Vilken insats!!  Stort tack även till er som kom och hjälpte till några timmar här och där...Venke,Catta, Kerstin, Tina, Åsa, Elin & Iza


Så ute då! Där var det Kent som var organisatör och Linus, Pirre, Rasmus  & KÅ-KÅ som hjälpte till!

Linus tog merparten av ansvaret för parkering och husvagnar, det funkade KANON!

Tyvärr så var det någon som hela tiden envisades med att dra fram elcentralerna som låg under husvagnarna..så kom det regn och jordfelsbrytaren gick...men men alla hade ström i 98% av tiden:)


Ett jättetack till kilarna och Kent som skötte planer , sätta upp bord & stolar, höll koll på parkering, kämpade bar och slet!


Summering här då?


Till nästa år skippar jag rapporten, det var mest krångel och för lite anmälda.

Vi minskar deltagarna i samtliga grupper till 8 och lägger på lite på anmälningsavgiften istället.

Vi skippar karaoken och har bara lite bakgrundsmusik ev någon trubadur på lördagskvällen.


Förmodligen blir det samma instruktörer nästa år, Frida är ju mammaledig så det är möjligt att vi får hitta någon annan till brukslydnaden, men det återstår att se.


Vi hoppas att Tomas skall vara såpass pigg att han kan delta, Micke vill vi också ha tillbaka..så ev två spårgrupper istället för en rapportgrupp..


Ja ja, vi spånar vidare....


Jäger då?


Jo han sköter sig fantatstiskt bra i Stockholm, och Anders kan hantera honom utan problem, han ligger i soffan hos Anders med den andra hanen på andra sidan...han har åkt tunnelbana, tåg, buss, båt (båt var äckligt)

I stort sett fungerat kanon...


MEN han har låsningar när man skall ta honom ur en parkerad bil....så tyvärr  kan ANders inte ha honom kvar, så Jäger kommer tillbaka på Fredag och så får vi se hur vi ska göra, ´han får väl stanna här tills han blir 18 månader och kan L-testas...Så nu måste det bygas hundgård!

Min semseter skulle gå att få ordning och knyta an till Izzie som är mer vild än tam och ej kontaktbar!


Hon har fått springa omkring och "slå dank" så jag betyder inte så mycket mer än mat och gos just nu...


Elsa-NIke går det kanon för, kolla in www.arbetshund.se


Så Nu har detta tagit en timme c.a...men nu finns bilder ute under ÖVRIGT-GALLERI


Ha en bra dag alla!
















 
 
Ingen bild

Ola S

30 juli 2009 11:57

:)
Irma är riktigt bra och trevlig, lagom till det jag ska ha henne till, nämligen sporthund och familjehund.
För mig är det det som är viktigt, hurvida hon är "tillräcklig" för att använda som tjänstehund spelar ingen roll då det faktiskt inte är de egenskaperna jag är ute efter, eftersom jag inte behöver dem, och jag ska också "hinna med" att styra upp min hund och hennes tillvaro.
Men kort sagt: *jag är väldigt nöjd med min hund, och jag tackar för att jag fick förtroendet att köpa henne.*

Ha det bra så hörs vi!
:D

 
Sara med Nike & Loke

Sara med Nike & Loke

30 juli 2009 16:58

Jag förstår att du är helt färdig efter en så intensiv helg! Roligt att HH-kullen gjorde fina MH'n! Några plumpar i protokollen blir det ju nästan alltid - huvudsaken är väl helheten?! Som jag sa tidigare så kommer jag med hundarna definitivt upp nästa sommar! Nike blir bara bättre och bättre MEN hon ÄR skiiiiiitjobbig!.. 'suck'... Jag är ju van vid tröttweilers och då är det faktiskt lite utmattande bitvis med en helgalen malinois som vill göra saker hela tiden! Men - många bitar har fallit på plats sista veckan och det är en fröjd att träna med tösen! Hon löper men vi kör på som vanligt och hon verkar inte brydd öht!
Ha det gott!
Kram Sara med Nike i spetsen och Loke tätt däräfter! ;)

http://www.arbetshund.se

 
Ingen bild

Lina

30 juli 2009 23:54

Jaga är för mig och mina användningsområden klockren. :) Kan inte ha en bättre hund, vardags livet med alla barn och alla hundar och alla människor klarar hon galant men behöver samlas ihop ibland och speciellt om matte blir lite nervös. Som sagt 45 min av Jagas liv är vad mh visar. Jag är nöjd med hennes resultat :) Tack för allt ! Kram

 
Ingen bild

Noelle

31 juli 2009 18:07

Jag har träffat jaga en hel del och jag tycker nog dom dära 45 min är lite att dömma ut en hund på.
Hon har sina brister men blir lite för uthängd här. Miljösvag och ointresserad av folk. Men passar sin familj utmärkt. Och den vardagen hon lever i med stor familj och mycket folk ut och in på företaget tycker jag hon ska ha en eloge för.
Huvudsaken är att dom passar sina familjer där hundarna lever!

Må väl Noelle

 
Ingen bild

Tina

31 juli 2009 22:00

Hoppas det var lite värt med kaffekörningen?
Tanden mår så där, men bara att gilla läget

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - 12 februari 2013 12:24

Sista skälvande dagarna i Vilnius och jag har mer eller mindre fasat ut mig själv…så nästan inget att göra på jobbet… Nu har jag varit i Vilnius  sedan slutet på Oktober, Jösses vad tiden sprungit iväg…   Annars är det ju s...

Av Marie - 8 november 2012 11:29

För att citera Robban Broberg, det är ÖKEN! Vilnius är bara grått, grått ,grått, grått....och ännu mer grått... Jobbar 9-18 Litauisk tid vilket är 8-17 Svensk tid...Mitt svenska resesällskap roar sig med lite gym träning på kvällen och sedan hote...

Av Marie - 1 november 2012 12:14

Andra veckan i Vilnius går mot sitt slut, här är det en "public Holiday" idag och bara vi som jobbar "internationellt" jobbar. Vad GÖR jag då? Jag har det sista året varit operationellt ansvarig för SEB interna Servicedesk, dvs alla som är anställd...

Av Marie - 15 oktober 2012 10:33

Livet i Storstan rullar på…Jag har dedikerat de sista två åren till mitt arbete,. Jag trivs verkligen kanon med jobbet jag haft , jag har utvecklat mycket av min roll själv och känner att jag verkligen har gjort  skillnad .  Nu har kunden dock...

Av Marie - 8 augusti 2012 13:37

Det är så sorgligt med människor som saknar sjukdomsinsikt, alkoholism är en hemsk folksjukdom och inget man skulle behöva skämmas för, men man måste förstå när det är dags att söka hjälp! Man måste VILJA ha hjälp, och INSE att man är sjuk!Vad gör ma...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vovve

Länksida


Skapa flashcards