Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch!

Alla inlägg under maj 2009

Av Marie - 12 maj 2009 11:56

Vi är väl några som importerat hundar genom åren, och alla har vi samma frustration...att man inte kan få ett besked förrän valpen är chippad...och ofta blir den ju det i samband med vet.besiktning


Följande har jag skickat till ett antal chefer på SJV...får se vad dom svarar...


Hej,

Jag mailar er för att jag skulle vilja få svar på några frågor.

 På vilket sätt påverkar chipnummer ert beslut om man får en importlisens eller inte?

Om man som blivande importör förser handläggaren med all nödvändig information om VAR valpen är född, NÄR den är född, uppfödarens alla kontaktuppgifter samt en försäkran om att valparna enbart vistats hos uppfödaren. Ja alla uppgifter ni kräver helt enkelt... Vad är det för information  i själva Chipnumret som är avgörande för om man får lov att importera valpen eller ej?


(ur smittskyddsynpunkt? Djurskyddssynpunkt? Eller ur regelverkssynpunkt?)


I många fall har importören planerat  köpet i månader och man kan helt enkelt inte hämta valpen eftersom handläggaren behöver 15 dagar på sig från det att chipnumret kommit er tillhanda  till att besluta om manfår lov att importera valpen eller ej.


Valparna veterinärbesiktigas och ID märks vid 7 veckor, 7-10 dagar senare ska valpen hämtas...Man måste flyga in valpen och det innebär att man  måste boka flygbiljett i god tid för att förbereda flygbolaget på att det kommer att finnas en hund med.


Kan någon av er svara på VARFÖR Chipnumret är av så stor betydelse? Varför kan man inte handlägga ärendet och besluta om man får eller INTE får importera.


 Och sedan komplettera med chipnumret OM man får tillstånd  när hunden väl är märkt?


Och vad är kriterierna för att man skall FÅ tillstånd?


Är det godtyckligt? Eller finns det något man skall "uppfylla" som person för att FÅ licens?

Och är det något man som person diskvalificeras för?


Detta förfarandet gör det extremt svårt för oss som vill satsa seriöst på avel och tävling.


Vi har aldrig möjlighet att själva välja ut en valp utan tvingas ta en i högen eftersom chipnumret skall lämnas INNAN tillstånd ges.


Hade man kunnat komplettera med ett Chipnummer hade man kunnat i lugn och ro välja den valp man ansåg var bäst och sedan lämna in chipnummer när man bestämt vilken individ man har valt.


Idag måste man vänta tills valpen är 7 veckor för att få ett chipnummer, och man vet inte ens om man FÅR tillstånd..


Uppfödaren sitter och håller på en valp som hon kanske inte ens får sålt i slutändan om Jordbruksverket nekar importen.


Jag är verkligen i behov av en förklaring till varför det är på detta viset? Om ni inte kan svara på dessa frågor, vem är ER chef?


Vänliga hälsningar Marie Axelsson

Av Marie - 11 maj 2009 20:26

Först var det Jägarns tur, han har definitivt minnesbilder från Djursjukhuset och inte någon männska får komma i närheten av honom...han är såååå förbannad. Givetvis hade "vår" vet gått på pappaledighet, men journalen finns ju...så vi fick en ny ortopedspecialist ...jag berättade hans historia och vad Camilla upptäckt..vi röntgade haser från alla håll och kanter och även knäna en gång till..

Han är otroligt fin i alla leder, ingen artros, rent  och snyggt..och på djursjukhuset kan man INTE få honom att visa någon smärtreaktion.


Vetten fick passa på när han var drogad och klämma och känna och böja i alla leder, ingen reaktion någonstans...så hennes rekomndation var att fortsätta med någon form av träning(simma/treadmill) och ge antiinflamatoriskt.

Så han får vila någon vecka till och så får vi långsamt sätta igång honom...det fanns idag ingen värme eller svullnad någonstans...


Sedan från djursjukhuset till Lunds Universitetssjukhus och så skulle min fot röntgas...ingen fraktur...

Det är nästan BÄTTRE att det SYNS något på röntgen än dessa diffusa grejjer...

*suck* vi får väl se vad doktorn säger . nu har jag snart vilat två veckor och foten är inte et dug bättre..snarare värre...det känns bättre med skumgummiklumpen som Kent gjorde..så länge den är på...men tar man av den så gör det ont så innihe..te


Dagen idag bara försvann..2 timmar på djursjukhuset, två timmar i Lund...hem, lämna Jäger hos Kent och sen bara stöp jag i soffan....


Fy vad trött jag är ...gääääsp, blir tidigt sänggående...


Tack poss haj!



Av Marie - 11 maj 2009 07:08

Jag har i helgen lyssnat färdigt påboken "Så dumt" av Mia Törnblom...

Den är så b ra! Det är intressant att se vart hon har hämtat mycket av sin inspiration någonstans..det är 12-stegsmodellen från AA/NA!


Enda problemet är att när Mia läser om det fruktanvärda som hände henne, och den misär hon levde i så låter det inte så farligt för hon är så glad på rösten:)


Men iallafall, kan varmt rekommendera boken! Jag är inne i en period där jag måste skärpa till mig och jobba mer med mig själv mentalt, jag vill inte hamna i depression igen, jobet är ju ganska kass och det tar hårt att gå dit varje dag.


Jag har skickat min CV  till en massa nya ställen, men än inget napp...


Och så vill jag ta tag i företaget ...problemet är ju hela tiden pengar

Jag klarar mig inte på mindre än vad jag tjänar nu,jag går knappt runt på detta, bara några 100-lappar kvar varje månad...


Så jag har mycket att fundera på...jag ska lyssna på Kaj Pollack som nästa projekt...också som en boost till min mentala träning:)


Jäger ska röntgas idag,  ska bli spännande att se, jag tycker redan nu att vilan gjort honom gott:)

 Han ser jämn ut ibak....


Jag själv måste ta mig till röntgen för min fot...Kent har tejpat på en skumgummibit under foten så det gö mindre ont i tån, men skumgummit är ju inte så skönt där det sitter...åhåjaja..är det inte det ena så är det det andra..


Nä dags att dra iväg:)




Av Marie - 10 maj 2009 10:26

Sara jobbar på Lindells i Billesholm, det är bilverkstad, truckverkstad, bilförsälning mm, en jättebyggnad med ett antal hallar, verkstäder, förråd mm

Gallertrappor, hala golv, väsande maskiner, skrot, och det mesta konstiga man kan tänkas sig:) Jag har varit där med Irene & Jessica tidigare, den här gången åkte jag & Elin själva upp. Vi fick sällskap av Noelle som är på Skånevisit:)


Jäger skötte sig fantastiskt bra, idag kan man inte se någonsomhelst brist i tillgängligheten.Vi körde inomhus-sök  och han skötte sig strålande, letade riktigt fint och använde näsan, han som egentligen bara gjort "markeringsövningar" tidigare.

Inga problem med något som helt i miljön....

MEN mörker var jobbigt!

Jag gömde mig tre ggr i en kolsvart lokal med lagerhyllor, det tog tid innan han vågade sig in bland hyllorna, tredje gången var han frimodigare men inte helt oberörd...

Så det ska vi köra lite mer nästa gång vi åker till Sara, det fanns fler ställen att släcka ner på. För övrigt kan jag i dagsläget inte se någon orsak till att han inte skulle kunne bli någon form av tjänstehund....det skulle vara om hela hunden inte riktigt höll ihop eller räckte till, men det ä inga specifika egenskaper just nu som spretar åt något håll.


Han är öppen och glad:)


ELin körde också inomhus-sök med Aagje, och gud vad den hunden imponerar, det är såååååå synd att jag aldrig fått bukt med hennes skott-tokighet kontra platsliggning och kunnat tävla henne ordentligt.

Aagje har kört lite sök med Malmös skyddsgrupp för många år sedan...men sedan inget alls.


Aagje fick en synretning på första figgen, och sedan sökte hon systematiskt och på Elins anvisningar igenom hela lokalen, upp och ner för gallertrappor, in bland truckar och bråte.

Så himla duktig!


Efteråt så figgade jag lite för alla hundarna och ElLin fick hjälp av Noelle & Sara med lite lydnad.  Jag har inte sett hur den där "apporteringen" i ettan går till så det tränade hon på och även lite på rutan.

Elin blir så nervös när jag är med så jag gick undan medan tjejjerna hjälpte Elin lite.


Sedan filmade jag Elin när hon gjorde momenten i ettan (utom apporteringen) så hon själv skulle få se at det ser bra ut! Dom filmerna ligger nu på youtube, Elin är nervös och då går inte Aagje riktigt lika fint som hon brukar, det kommer lite ljud, hon tränger och på inkallningen kom ett skall, men föär övrigt så ser det kanonfint ut!


Jag ska bara hitta en bättre konverterare , från MOV till mpeg, tips emottages tacksamt...just nu är en ful reklamtext över hela bilden.


Om man googlar på aagje elin så kommer alla filmer fram...

jag bifogar linförigheten...


Det finns några platser kvar på lägret!! Glöm inte det...och tipsa om min kurs!



Ett jättegrattis till Magnus & Tyra till  vinsten och uppflyttningen till Elitsök igår!!!


Tyras kommande kull är jag såååå nyfiken på...där föds det nog en Hane jag kan gå vidare med senare:)


Ha en fortsatt bra söndag alla:)

Tre nya album i galleriet!!! Vårbilderna som togs för 3 veckor sedan, Jäger på Behandling & Duffy & Fejka

Av Marie - 8 maj 2009 20:19

Välkomna till Södra Sveriges största Bruksläger 2009

OBS GLÖM INTE RINGA ELLER MAILA OCH ANMÄLA DIG! (BETALA INTE BARA IN)

NÄR:  Fre-sön  24-26 Juli (Tre dagar)

VAR: Idalagården i Veberöd

Instruktörer:

SpårGrupp- SM-Vinnare Polishundar: Tomas Wiman (reserv Micke Ryberg)  2 platser kvar

Rapport Grupp- Gunn-Britt Arthursson 5 platser kvar

Sökgrupp - Trea på Nordiska Mästerskapen skydd : Trond Marthinsen(Fullt)

Brukslydnad 1- SM deltagare (4 i skydd mm) Maria Vieweg 4 platser kvar

Brukslydnad2 - SM -vinnare skydd  :Frida Sundberg 4 platser kvar

Skyddsgrupp I- SM & Nordisk Vinnare för Polishundar :Glenn Andersson(Fullt)

Skyddsgrupp 2-  SM-figurant Janne Borgengren 4 Platser kvar

(Janne  är polis och har i många år figgat i Malmögruppen tillsammans med Glenn Andersson & Jonas Olsson.  Janne har även tävlingsfiggat på SM) Mondioring- VM deltagare i Mondioring  (flertalet  ggr )Emma Svensson  Platser kvar
IPO-   Geert Matthijs (Belgien) Kennel www.retrohof.be (platser kvar)
IPO2- Margit Jensen and Finn Bertelsen på Daneskjolds kennel (de har med träningsfigurant) (platser kvar)


Pris 2500:- inkl frukost, Lunch em. fika, Boende i sovsal (Idalagården) Hundar får EJ medtagas in.Deltagare utan hund 1500:-  En hund/deltagare (IPO & MR undantaget) 1000:-/ extra hundStor karaokefest på lördagskvällen. Grillar kommer att tillhandahållas på kvällarna Anmälan  ASAP 
Bg  5826-1603 Vixax Hundsport För mer information och anmälan  maila vixax@veberod.comwww.vixax.com

Av Marie - 8 maj 2009 13:15

VAD TUSAN GÖR MIN HUND?


Välkommen på Helgkurs i Hundägarutbildning & Rally-lydnad
Var : Veberöds IP
När: V 26 den 27 & 28 Juni 10.00-14.00
I Kursen ingår:
•Hundens ursprung, mentalitet och drifter
•Hur pratar hundar?
•Hur kan jag få hunden att göra det jag vill?
•Problemhund eller Problemägare?
•Raskunskap
•Kan MIN hund spåra eller söka efter saker?
•Rallylydnad –vad är det?

Vi varvar Praktiska övningar, Rally- lydnadens grunder , samt inledande
spårövningar och sak-sök med föreläsning i lektionssal.

Instruktör:
Marie Axelsson
Vixax Hundsport (innehar F-skattesedel)

Jag har aktivt utbildat hundar och förare i 25 år,jag är utbildad
tävlingslydnadsinstruktör & Rally Lydnadsinstruktör. En av mina Specialiteter är att få ägare & hundar att fungera tillsammans i vardagen,
en annan är hundars mentalitet . Jag  har flertalet utbildningar bakom mig i
Etologi, dressyrlära och hundars beteenden och har haft egen kennel i 10 år.

Kursen riktar sig till dig som precis blivit med hund eller till dig som har
haft din första hund ett tag och vill lära dig mer om hur hunden egentligen
fungerar.

Du som aldrig kom med på den där valpkursen eller nybörjarkursen..och som
upptäckt att det kanske hade varit bra ändå….

Du som tycker att du får goda råd från allt och alla men råden går stick i
stäv med varandra…

Kursen vänder sig till dig med antingen ung eller gammal hund ,renras eller
blandras, ALLA "gröngölingar" är välkomna.

Upplever du att:
Din hund förstår dig inte och du begriper absolut inte varför hunden gör si
eller så….
Eller...
Du kanske bara vill prova lite Rallylydnad..men då får du MYCKET mer på
köpet….

Anmälan senast den 30/5 till vixax@veberod.com eller ring 0739-6603247

Sista inbetalningsdagen är 30/5

Bg 5826-1603 Vixax Hundsport

För mer information & anmälan ring eller maila !

Pris 1000:- inkl moms för båda dagarna kurslitteratur ingår samt, enklare
lunch & fika

Vi håller på mellan 10.00-14.00

Först till kvarn & max 10 deltagare

Av Marie - 8 maj 2009 13:02

Äntligen tillbaka

 

Efter sju sorger och åtta bedrövelser har jag nu min  kära dator

Igår plöjdes det igenom mer än 250 mail

Många lades till sidan för senare svar (workingbreeder)

Idag kommer jag att titta igenom alla anmälningar till lägret vilka som är betalda och inte och sedan gå ut med en massiv annonskampanj för de platser som ev finns kvar.

 

Man har bytt styrelse & ordförande på VBK *hurraaaa* så nu kommer jag att göra en deal med klubben så att vi får tillgång till klubbstuga & planer

Det innebär att det finns fler rum att sprida ut sovande i samt att man inne i klubbstugan kan ha hund med sig.

 

För övrigt har dessa tre veckor passerat relativt obemärkt..jag kämpar med mina ungdomar och deras skola.

Men det blir långsamt bättre, vår familjeterapeut är kanon!

 

Visst blir det fortfarande utbrott och adrenalinet sprutar, man blir kallad både det ena och det andra, men det blir längre mellan gångerna och jag & Maja sitter ofta i soffan och ”gosar” på kvällarna...hon älskar att bli ”pillad i håret” så jag får fläta, kamma, fläta, kamma och fläta igen ...

 

Så det känns jättebra:)


 

Mindre kul är att min fot blivit såpass mycket sämre att jag varit hos läkare och foten skall röngtas och jag är också avställd..minst en vecka med antiinflammatoriskt..


Dieten går blaha blaha..och nu kan jag ju inte motionera längre..jo simma...och det är det värsta jag vet, på sommaren älskar jag det i en utomhus pool, men inte i badhusL

Nåja, vi kämpar på!!!


 

Jäger har ju varit på Rehab och ska vila en månad, men i helgen skall jag &  Elin  åka själva till Sara i Billesholm för det finns en massa vi kan göra där som inte innebär trappklättring och ansträngande saker. Jag har mailat  Niels (Jackpots husse) i Danmark och berättat om Jäger, i Danmark testar man hundarna mycket tidigare än i Sverige och jag vill verkligen sälja honom så fort som möjligt. Jäger påminner MYCKET om en ung Luca. Vixax E Chaos


 

Jägare behöver komma till sitt ordinarie hem och börja tränas på allvar , på måndag ska vi till veterinären igen och röntga hasen samt diskutera fortsatt Rehab


Det känns bra att det förmodligen bara är en ”liten” skada som kan läka ut... Det är inte optimalt att han bor hos Kent, det är ingen där som går ut med honom utan han får bara gå i trädgården och skrota, och Jäger är INTE som ”extrahusse”, han nöjer sig inte med att  bara vara i en trädgård och umgås med släkten.*he he he*

Jäger är som sin matte, kräver mer av livet än såJ

 Här kommer två bilder , fler kommer i ett album senare:)  Jäger i Treadmill hos Camilla (www.kronch.se)   Myckt vacker hund som får laserbehandling av Camilla (www.kronch.se)

Jag rekommenderar  starkt alla Holländarvänner att hålla utkik på Sveriges mest erfarna HH uppfödares sidaJ

Venke Chylwik & Havrevingens kennelJ Där kommer det snart MYCKET intressanta nyheter...

 

Vi diskuterade häromdagen faktiskt all tid vi har lagt på research på Holländare / Mallar..

Jag vet faktiskt inte en många uppfödare mer än Venke & mig själv  som rest så mycket och som studerat så många linjer och hundar

Leianns & Nangijala & Blacknecks  har  varit ute en del också...men för övrigt vet jag ingen?

Fast man kanske inte skriver ut det på hemsidor och sånt?

 

I snart ett decennium har jag rest minst 2 ggr/år i belgien och tittat på hundar, Venke i holland

Självklart har vi kontakter och erfarenheter och kunskap...

Fast vi inte tävlat SM *blink blink*

 

När det gäller Holländare så finns det INGEN i Sverige som har den kunskapen om linjer och hundar som Venke har.

Jo det är ett litet brandtal för Henne, hon är väldigt duktig på hundar och mentalitet...

Hon är däremot inte en person som framhäver sig själv så mycket så nu hjälper jag henne med detJ

 

Jag skall hålla en helgkurs i slutet av juni , nu vet jag att majoriteten av de som läser här INTE är rätt publik för mina kurser

Men kanske man kan tipsa någon man känner som nyss köpt hundJ

  

Jag har så sakteligen börjat dra igång mitt företag och jag letar fortfarande lokaler för att starta hunddagis

Mitt mål är att innan 2011 ha slutat på mitt nuvarande jobb och kunna arbeta med hundar på heltid.

Men man kan inte bara vänta på att saker ska trilla ner i knät på en..nu jäklar ska här jobbas!!

  

Annonsen lägger jag in i nästa blogginlägg

Jag ska också uppdatera hemsidan med en ”företagssida”

Tanken är att jag skall sälja lite hundmat och hundgrejjor också
Av Marie - 6 maj 2009 13:11

Ikväll får jag hämta min dator! JIPPIEEEEEEEEEEEEEE

Sätter in en historia som Sara skickade mig så länge..

Det blir KARAOKE den 16/5 snäääla hör av er snarast så jag vet hur många som kommer:)


Den "nya" sjukvården?

Telefonen ringde hos Petterssons.
- Marie Pettersson i telefon!
- Hej, jag ringer från vårdcentralen. Din man Martin Pettersson var hos oss i går för att ta blodprover, eller hur?
- Ja, hur så?
- Vi har råkat ut för en liten beklagligt arbetsolycka, vi hade också en annan Martin Petterson här igår som tog blodprover och av någon anledning var bådas personnummer oläsliga på provrören. Säkert något printerproblem.
- Kan ni ta nya tester då?
- Tyvärr, med anledning av de nya sparkraven inom den offentliga hälsovården får man ta omfattande blodbilder bara en gång per person och kvartal..
- Jaså.....
- Så nu har jag dåliga nyheter att meddela. Antingen har er man HIV eller Alzheimers.
- Det kan inte vara sant. Vad ska jag göra nu?
-Vi rekommenderar att ni tar er man till stadens centrum och lämnar honom där. Hittar han hem själv, så ha inte sex med honom

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vovve

Länksida


Ovido - Quiz & Flashcards