Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch!

Alla inlägg under mars 2009

Av Marie - 6 mars 2009 15:26

Angående Gert & Robban..här är deras blogg


Och även HÄR


Tänk att få ge sig ut på ett sådant äventyr....det hade varit nåt:)



Av Marie - 6 mars 2009 12:29

De som följt min blogg vet att jag älskar RIX MorronzooNu har ju Gert Fylking  & Robban Aschberg gett sig ut på en jättevandring... Promenad från Ystad till Haparanda,En kul grej faktiskt, de gör det till förmån för Prostatacancer. Det kommer att ta dom tre månader...Snacka om promenad... 


Jag har problem med att komma upp i mina 10 000 steg de dagar jag INTE tränar...jag kör inte min mentala träning som jag borde...och jag har fuskat med ätandet.Ändå pekar vågen ständigt nedåt så jag kämpar på... 


Igår lagade jag faktiskt kycklingfilé och jag kunde inte hålla mig utan åt lite... 

Det är det värsta, att behöva laga mat...där är jag mesig, ungarna är för lata för att laga mat själva , trots att de kan..De är som fågelungar när man kommer hem..

- Vad ska vi äta, mamma jag är hungrig! 


Jamen det finns massor med mat i kyl och frys..ni kan göra korv och mos, makaroner och köttbullar..pulversoppaSteka ägg, ja bara gör något..


-Pallar inte... 


Så då borde jag ju strunta i att laga mat, jamenar Rasmus är 18 ochj Maja 15 nog kan de koka lite makaroner och värmaMamma scans köttbullar om det kniper... 


Men då kommer hönsmamman fram, de måste ju ha mat i magen, och Maja är ju så tunn, sedan vet jag att hennes humör blir 100 ggr värre om hon är hungrig.

Så då lagar jag nåt,...och så blir man ju så sugen själv.. Fast jag har förvarnat dom om att nu när vi flyttar och ska bo själva så MÅSTE de ta lite mer ansvar hemma, Ska försöka IGEN med en tvätt/städdag och en matlagningsdag. 


Jag hade behövt en liten hundgård också för det kan vli sent innan någon kommer hem vissa dagar...fast då får väl hundarna åka med till jobbet så kan jag rasta på lunchen..


Ja det får lösa sig. 


Smulan går på sista versen därhemma och jag har börjat projekt övertalning med Maja, hon inser ju innerst inne att det börjar bli dags men givetvis så gör det så ont..Smulan och maja har vuxit upp ihop, Smulan är två år yngre än Maja bara. Men hon sover mest hela dagarna, hon har problem med sina ögon och man ser när hon ska ta sig upp och ner för trappan hur jobbigt det är.Hon piggnar till två ggr/dag och det är vid matdags... 


Ja fy...det är aldrig kul men tillhör det ansvar man har som hundägare...   

Av Marie - 6 mars 2009 10:50

Biljakt slutade till skogsTidigt på torsdagsmorgonen jagade polisen en bilförare som sprungit till skogs efter att ha smitit från en tidigare fordonskontroll.

Klockan 04.44 skulle jönköpingspolisen göra en kontroll av ett fordon på Kompanigatan i Jönköping, men föraren ville inte kontrolleras utan smet från platsen. Det blev biljakt som slutade i ett skogsparti i närheten av A6.
-Föraren drog men efter en kilometer så lämnade han bilen och sprang till skogs. Polisen fick tag på honom efter en stund och han är misstänkt för drograttfylleri, säger Nils-Erik Eriksson vid jönköpingspolisen till Jnytt.se.


Det ryktas om att Tajma skall delta i polishunds SM! Jättekul om så är fallet....



Av Marie - 5 mars 2009 21:19

Inte så många uppdateringar idag men jag kan skryta med att jag är UNDER 90-STRECKET!!!!

89,9 *he he he* Men det känns kanon! Jag är NÄSTAN i mitt tidsschema, 10 kg ner nu och 10 till innan jag slutar helt med pulvret:)


Imorgon blir det träningshelg hos Jonas & Emma, Jäger ska bara byggas och blir stor och stark:)


Jag har pratat med Steve idag och kollat Internet och lite sådana saker, det är ju bara en månad kvar knappt tills vi flyttar. Känns lite konstigt...


Vi har också bytt  bil idag, vår C5 är för dyr att ha så vi köpte varsin mindre billigare bil istället. Jag tog en Renault Megane, 2003

Den är tre år nyare än min gamla Escort och har gått 10 000 mindre...

Den drar ungefär lika mycket och är billig i skatt & försäkring. Tror tom det var drag på den:)


Det kommer att bli lite knapert att bo själv helt klart, det är stor skillnad på två löner och en...


Till sist så har jag hittat lite kul filmer på You Tube


KNPV från 1933 Kolla in schäfer/Holländarkorsningen..STRÄVHÅR:)



Av Marie - 5 mars 2009 07:01

Kanske ska fortsätta min odyssé i att vara sentimental , sockersöt och "jag älskar hela världen" *blink blink* ....Jo jag hade en sådan härligt bra dag igår....till att börja med , ...Mental träningen uteblev visserligen och ersattes med två rejäla kaffekaskar sådär mitt i veckan...

Men det var verkligen bara sådär vad jag behövde....


Det får dock inte bli en vana....det är också en sak jag  verkligen ska tänka på....

Kanske en sak jag verkligen borde ta upp till diskussion när jag ändå resonerar  med mig själv *he he he*


Nä men åtminstone med min blivande pratpartner på Previa....det finns en viss varningsklocka som ringer....


Man ersätter ett beroende (mat) med ett annat....


För övrigt så finns en hel del svarta moln på himlen...men det återkommer jag kanske till....





Av Marie - 4 mars 2009 23:24

Det finns en blogg somär helt underbar, och det är Olas blogg om Java-Irma

Jag må ha andra åsikter än Ola om allt från invandring till hunduppfostran, men jag njuter av hans inlägg..Jag skulle önska att jag var så svängd i orden och kunde ironisera lika kul som han...Jag tycker att mitt förhållande till Ola borde känneteckna alla människor, dvs man kan ha funderingar om en persons, åsikter, och man behöver inte alltid vara överens om dom..men man respekterar människan för den individen den är!  Och att alla har rätt att vara som dom är....


Nåväl, förutom  att skryta om Ola som är en fullkomligt underbar människa, så måste jag ju också skryta om Annika som har Jazza -( Pluttan, hur fasiken kan man kalla en HH för Pluttan??) Men när jag läser Annikas blogg så blir jag bara så full i skratt, och jag ser framför mig  alla hyss som " Pluttan" hittar på. sedan har vi Malin! Jösses säger jag det den tjejjen gått igenom, det önskar jag inte min västa ovän, och så fint som hon hanterar sin Jagger!! Och så poppar Mia upp i mina tankar..Mia som köpt sin första hund, kämpar som en gnu för att få ordning på Sixtens päls...jag som velat profilera mig på att föda upp Shih-Tzu med enkel päls och bra mentalitet-....*suck* Mia fick mer päls än många andra...


Ja gud, så många underbara valpköpare man har, och så har jag bara nämnt några....Jag hoppas att ALLA mina valpköpare känner att jag finns för dom...


Men det är ändå som så.. de har EN uppfödare att höra av sig till....jag har minst 70 människor att ringa...det är absolut inte bristande intresse från min sida om ni inte hör något!


Hur gör man som uppfödare när man säljer en massa valpar?

Varje kull betyder något speciellt för en...man gör en parning för att man hoppas få fram en rastypisk individ, sund, och trevlig, och så hoppas man att i kullen det ska finnas avelsmaterial att gå vidare på.


Ibland blir det inte alls som man tänkte sig och man väljer att inte avla vidare på just de individerna..och ibland blir det kanon!



I vilket fall som helst så har man en plan och en inriktning som man vill satsa på.


Nåväl..så säljs alla små valpar.. kommer hem till sina nya ägare, och sedan är man som uppfödare helt bortkopplad.

Det är upp till valpköparen hur mycket kontakt man vill ha. Som uppfödare ringer jag alltid runt efter att jag sålt en valp, frågar hur det går och erbjuder mig än en gång att alltid finnas där för ev problem .... dygnet runt! Bara RING!

Men så upplyser jag samtidigt om att jag har så många valpköpare att jag vill att DE är mer aktiva än jag i kontakten...som jag sa..jag har runt 70 pers att ringa..de har EN!


Jag kompenserar detta genom att skick ut ett "kennelbrev" varje jul och så ordnar jag kennelträff varje år (sommar/vår) Sedan är det upp till mina valpköpare hur intensiv kontakt de vill ha.


**************************************************
*******************************

Och Lasse, det blev ingen mental träning idag heller...det blev den sämsta av alla avslappningsmetoder man kan tänka sig:) Kaffekask....


Usch fy och tvi....


Imorgon fyller Linus & Elin 19 år....

Gud vilka härliga ungdomar Åsa & Kent fostrat!


Tänk Iza...åsikter om det mesta, härlig, stark, och intensiv...och vilken gosig mamma...och så härlig som person puss gumman!!

Och My, den mjuka, sociala, snälla  och såååå lik sin far...Kan någon någonsin tycka illa om lilla My??  Tänk  någon gång på dig själv vännen! Du är underbar fantastisk och en riktig prinsessa!


Och så Elin...min goda vän..( vi har umgåtts mest)trots åldersskillnad. Hon tänker och funderar, jag är ibland orolig att hon ska hamna för djupt ner i sina tankar..Elin som har lite för mycket prestationsångest ibland...Du duger precis som du är och du är såååååå fantastiskt duktig! Var nu tonåring och lev faderullan! Du blir vuxen fort nog ändå!


Och så Linus...goe mysige  snälle Linus...Vad ska man säga?

Kan ma vara mer avundsjuk på Åsa & Kent?? En så duktig, snygg och härlig kille??


Så måste jag nämna Kents föräldrar, vilka fantastiskt underbara människor...så himla enkla och oförfalskade...här hymlas det inte med något och de är raka och ärliga. De är den sortens "äldre" man kan se upp till och önska att man själv kunde bli en gång.



Jag bara älskar min " bonusfamilj" det blir tufft att inte kunna träffa dom lika ofta som nu...speciellt lilla Filip, han sover ju hela tiden!

 Förra helgen kunde jag inte låta bli utan var tvungen at handla lite söta kläder..Iza och Filip kom på besök..men han sov ju hela tiden:(((


Får man lov att ta upp en bebis som sover? Tänk jag har glömt bort hur allt var när mina var små...


Och ja för er som tycker att jag är så hemsk mot mina barn...självklart måste jag nämna dom också...


Idag hade jag och Maja en riktigt bra dag, jag har pussat och kramat mycket på henne, för det behöver hon...hon har i dagar  varit arg och frustrerad för att hon inte har kläder, inga pengar mm

Jag gav henne återigen samma deal hon har fått många ggr

-Jag vill ha ett jobb där jag kan tjäna pengar säger Maja

- Men Maja du HAR ett jobb, det är att sköta skolan

- kan ej skriva och artikulera alla svordomar och okvädningsord som kommer ur Majas mun

- Maja, om du sköter skolan så är jag villig att förhandla om både barnbidrag och annat.

- Ytterligare okvädningsord

'- Maja, vill du vi ska ha en mogen diskussion?

- lite mindre okvädningsord

- Mitt krav är ganska enkelt, och egentligen samma krav du kommer att få senare i livet...ditt jobb just nu är att gå i skolan..gör du det får du lön i form av pengar (barnbidrag) Om du INTE går i skolan, dvs missköter jobbet....så blir det inga pengar!'

- tusen anklagelser som går ut på att få mig att få dåligt samvete för vad jag lägger pengar på istället för henne


Men kvälen slutade i Dur och förhoppningsvis har det trrängt in vad jag har sagt...


Rasmus då....ja vad ska man säga.... han är arg på mig för att jag kontaktade hans bästa kompis föräldrar och berättade om stölder och annat...

Just nu är jag bara en jobbig person som dubbelkollar allt han säger och allt han gör, men det är priset han får betala...hoppas han en gång i framtiden uppskattar att man faktiskt brydde sig...Jag älskar honom såååå mycket.


Over and out





Så alla som följt min blogg Ja älskar mina barn och jag älskar faktiskt mina bonúsbarn också...


Kan man så få lägga till att de har en helt fantastisk mamma, moster och mormor..jag har fått förmånen att få lära känna allihop!

Framförallt Åsa, gud vad du sliter vännen! Vänta bara till våren blir det " Swing in" då jäklar Åsa!









Av Marie - 4 mars 2009 13:57

Äggulan innehåller massor av näring och det är från den embryot får sin näring ända till kläckningen och en extra dag utanför ägget så honan har lite tid på sig att börja mata. Gulan hålls på plats via två strängar som fäster i skalets topp och botten, de kallas chalazae. Om man inte är varsam när man hanterar äggen kan dessa lossa och då dör embryot, det är därför man alltid ska lyfta och hantera äggen försiktigt.

Runt gulan finns en inbäddande genomskinlig hinna, den kallas vitelline membran.

Äggvitan ligger kring gulan och har flera uppgifter. Den förser embryot med vätska, skyddar mot uttorkning, skyddar mot stötar och håller värmen jämn för fostret.

Mellan äggvitan och skalet finns det två lager ägghinna, membran. Amnion och chorion. Tillsammans med allantois kallas de chorioallantois. De består av nästan bara proteiner och har till uppgift att skydda embryot mot bakterier. Genom membranen går massor av små ådror som förser embryot med syre via allantois.

Sedan kommer skalet som består av i stort sett bara kalciumkristaller. Honan bildar skalet av kalcium från sitt eget skelett.

Skalet är inte helt tätt utan innehåller många tusen små porer. Det är därför bakterier och annat kan komma in i ägget och skada fostret vid hantering, man bör alltid tvätta händerna innan man rör äggen. Utanpå skalet finns ett tunt skyddande lager ”cuticle” som har till uppgift att skydda mot bakterier och damm.


I botten på ägget finns den s.k luftsäcken. Den bildas mellan de två ägghinnorna när ägget svalnar efter att det lagts. Luftsäcken växer vartefter ägget blir äldre och äggvitan torkar ut.

 

I ägget vilar embryot alltid uppepå gulan för att inte bli skadat under den. Strängarna som håller fast gulan i mitten, chalazae, är elastiska och gulan stannar alltid kvar åt samma håll oavsett hur ägget vänds.

Därför förblir ungen alltid uppepå gulan när honan vänder äggen för att fördela värmen.Det händer att det blir två gulor i ett ägg, och båda kan faktiskt bli befruktade – tvillingar. Sådana ägg är betydligt större än de vanliga och tyvärr resulterar det nästan alltid i att ungarna dör innan de kläcks.

Av Marie - 4 mars 2009 13:10

Var endoskopin jag fick göra idag...

*hualigen* Jo jag har haft lite struligt under nr 2...blod bla så jag var tvungen att kolla upp det..man är ju livrädd för Cancer, min pappas fru fick koloncancer och gick bort...det de kunde se idag såg OK ut men de skall göra en större endoskopi hela vägen....


Det är ju faktiskt nu man ska börjar bli orolig för sina krämpor, i  40-60  års åldern dyker det mesta upp... Och med Kent i färskt minne plus annat som finns i bekantskapskretsen så är man extra nojjig...

Jag är noga med självundersökningar av brösten och hittade en knuta för ett tag sedan, då blev det mammografi och så tog dom prover, som tur var var det bara en fettknuta  *tror fan det så tjock som man är* *ha ha ha*


Men som sagt man är nojjig med sin hälsa....så den här gången var det något mindre trevligt som ur "fel ända"


Jag vägrade gå till vårdcentralen för jag vet ju hur det blir..någon klåpare till allmänläkare som ska glo en därbak och klia sig i huvudet och ändå skicka en remiss...


Så vad gör fru Axelsson..skriver en egen remiss (jo det får man göra) och inom tre veckor fick jag tid på Sjukhuset...de var förvånade, de får bara ett par egenremisser per år:) Men de var mycket proffsiga och duktiga..läkaren sa tom att när du nu själv valt att komma hit får vi ju känna oss smickrade *he he he*


Jo Fröken Axelsson är ju den som alltid ska ta genvägar till allt, aldrig följa regler och bestämmelser om det går att undvika och man kan komma snabbare fram...drar mig inte för att parkera konstigt, köra där man inte får och bete mig allmänt fräckt i trafiken...blivande X sambon skäms som tusan..men å andra sidan är han lite VÄL överkänslig...hans föräldrar har nog lärt honom att man ska ha händerna på ryggen när man går i affärer... och vid 50 års ålder går han fortfarande med händerna på ryggen i en affär *moahhahhhaaa*

Inga uppror mot sina föräldrar där  inte....inte konstigt att han inte kan förstå bråkiga tonåringar....*he he he he*



Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vovve

Länksida


Ovido - Quiz & Flashcards