Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch!

Alla inlägg under februari 2009

Av Marie - 16 februari 2009 19:29


Jag har blivit av med Smulan! Jag rastade alla hundarna en rejäl långpromenad på ljungen, och Smulan är borta.

Hon ville inte gå med utan hon blev kvar (som så många ggr förr) i närheten av bilen. Det snöade och ingen annan var där. Smulan gör så ibland, stannar kvar vid bilen och nöjer sig med att gå runt i närheten och snusa och filosofera... Så när vi kom tillbaka såg jag henne vid bilen, lastar in alla hundar (tror jag)  Och rullar hem....


Men var är Smulan...fan också hon blev kvar...kastar mig i bilen och kör tillbaka..ingen Smulan... SMå fotspår i snön har tassat ut mot stora vägen, hon har väl gått efter bilen...Jag har varit ute i en och en halv timme och letat...krypkört och kollat vägrenen åt alla håll om hon blivit påkörd, letat hela rundan jag gick med de andra hundarna, hon är spårlöst borta...


Hon hade sin fårskinnspäls på sig som tur är...mitt enda hopp står till att någon lyckats se henne och bromsa och plockat upp henne...bara dom ringer polisen...Jag har anmält henne som försvunnen.


Imorgon när det ljusnar får vi leta vidare men det känns som om hon antingen är påkörd och död eller så har någon plockat upp henne.


Hon är inte typen av hund som planlöst driver omkring, hon sätter sig ner och väntar på att man skall komma och hämta henne.


Givetvis känner jag mig genomrutten..hur fan kan man GLÖMMA en hund?

Nog för att jag går i mina egna tankar men ändå....Nu var Hector med så antalet hundar som hoppade in i bilen stämde, och hon stod ju inte vid bakluckan eller snurrade runt fötterna som hon brukar...men iallafall...


Fy tusan vilken hundägare man är...stackars stackars Smulan...


Om någon hör något så hör av er asap..

Smulan är liten svart/grå hon hade en fårskinnspäls på sig...platt näsa...

Klippt som en Shnauzer.


Har ingen riktigt bra bild på henne...




Av Marie - 16 februari 2009 15:22

jaaaa, vad ska man säga?

En bättre omgång än förra..men vilket jäkla ringande! Nu har TV verkligen hittat på sätt att skinna oss..inte konstigt att de slog röstrekord..det är ju TRE omgångar man ska rösta...nääää jag gillar INTE spektaklet...jag saknar mer underhållning mellan röstningarna, showen är ju över på ett kick...


Nää Lets dance är bättre:) 


Usch nu snöar det igen, idag har jag glömt ta på mig stegräknaren men jag måste ut och gå när jag kommer hem...vardagsmotion:)

Helst 10 000 steg:) Det blir väl Revinge eller ljungen

Jag är för lat för att gå med alla sex hundar i koppel genom byn...det blir för jobbigt:)


Jäger är ju fortfarande under träning på bra koppelvett, småhundarna obildbara och Aagje ivrig...


Fortfarande är jag duktig med mitt pulver och mindre duktig med cigaretterna:(

Men det SKA bli ändring...


En av mina favoritlåtar och min mobilsignal just nu är Duffy & Warwick Avenue....





Av Marie - 16 februari 2009 12:48

Vi hade fest på IT_avdelningen häromdagen...

Av Marie - 16 februari 2009 07:45

Ja det kan man fråga sig efter gårdagen 


Men det är väl konstigt att man tror att man känner någon...man är så övertygad om att en person är på ett visst sätt och man har efter mycket om och men börjat LITA på att den människan faktiskt ÄR ens bästa vän och vill en väl...och så ställs allt på ända och det visar sig att så var inte fallet alls...


Det krävs lite rykten och skvaller så är lojaliteten som bortblåst...


Att man inte ens ifrågasätter skitprat?


 Om någon skulle komma till mig och berätta något hemskt som rörde NÅGON av MIN familj, biologisk eller ej...då hade jag STARKT ifrågasatt var upgifterna kom ifrån?  Jag hade ifrågasatt hur man kunde veta ? Hur kan man vara så säker? Jag hade ALDRIG utåt visat det minsta att jag tvivlade på MINA familjemedlemmar.


Sedan är man ju inte dum! Självklart får man ju utforska sådana saker själv på egen hand och visst kan man aldrig vara 100% på att det inte finns någon sanning bakom vissa rykten " ingen rök utan eld"


Men jag skulle verkligen försöka stoppa ALLT prat genom att säga..INNAN den dagen du har bevis och personen i fråga är dömd och fälld för det du påstår så skulle jag hålla djävligt tyst!  DU pratar inte skit om MIN familj!


Är detta är vad man kallar "bymentalitet" ???

Att Ingen tänker själv alla sprider vidare rykten man hör och då är det automatiskt sant! ..

Joddå, TRE oberoende källor har sagt si eller så..då MÅSTE det ju vara sant...


-Din son Kalle sket på torget"


 -Nähä??

-Jodå..jag har hört det från TRE olika personer! Till och med från nån som inte bor  i byn!

-Jamen gud, då måste det ju vara sant!



Jag vet ärligt talat inte riktigt hur detta ska sluta... 


Från det ena till det andra så är Mobiltelfonstölden  uppklarad och det kommer bli konsekvenser för den som tog mobilen, det är en person jag känner MYCKET väl. Det var dock INTE Rasmus (bäst att förtydliga)

Jag har satt igång en process och personen ifråga kommer att få ta konsekvensen av sitt handlande.


Som tur är kom mobilen till rätta och kunde återlämnas till ägaren, men ändå...det känns så fruktansvärt hårt att människor man tycker om och bryr sig om sviker en, ens barn, barnens vänner...hade de i sin ungdomliga dumhet förstått och insett hur djupt dom sårar så tror jag faktiskt att de hade tänkt sig för en extra gång.


Tonårshjärnor är tyvärr inte färdigutvecklade  på samma sätt som vuxnas, de HAR inte samma förmåga att förutse konsekvenser och följder.


Ibland undrar jag om det någonsin  skall bli lugn och ro kring Marie Axelsson?


Arg och impulsiv - därför beter sig din tonåring konstigt
Forskning visar varför tonåringar beter sig konstigt.

-Tonårshjärnan är som en snabb bil med dåliga bromsar. Kraftiga impulser med dålig kontroll resulterar sannolikt i en krasch, säger Laurence Steinberg vid Temple University i Philadelphia, USA.


Den senaste forskningen kring tonåringars hjärnor indikerar att hjärnan fortfarande befinner sig i en mognadsprocess under tonåren. Slutledningsförmåga och omdöme utvecklas långt upp i tjugoårsåldern, rapporterar msncb.com.


En del av tonåringars beteende kan förklaras genom förändringar i hjärnan medan barn blir vuxna säger Laurence Steinberg, professor i psykologi vid Temple University i Philadelphia, USA.

Undersökningar med hjälp av hjärnröntgen de senaste åren ger biologiska förklaringar till den allmänna uppfattningen om hur tonåringar beter sig.
-Det är en sak att säga att tonåringar inte kontrollerar sina impulser lika bra som vuxna, men en annan sak att visa att de inte kan. Den nya hjärnforskningen pekar mot att tonåringar är biologiskt mer sårbara när det gäller exempelvis grupptryck, säger Steinberg.

Forskningen bygger på att frontalloberna i hjärnan hos en människa inte är färdigutvecklade förrän i 25 årsåldern. De är nyckeln till att ta beslut och kontrollera impulser – en förmåga som tonåringen utvecklar gradvis. Steinberg jämför det med att köra bil.
-Det är som att gå från att ha blyfot på gaspedalen till att få bättre kontroll på hela bilen.

I USA ligger forskningen till grund för hur man dömer ungdomar för brott – och de nya rönen gjorde att högsta domstolen förbjöd dödsstraff för personer under 18 år 2005.


Dr. David Fassler, professor i psykiatri vid University of Vermont College of Medicine, har vittnat inför lagstiftande kommittéer om hjärnans utveckling. Han säger att forskningen inte befriar tonåringar från ansvar, men den förklarar en del av tonåringars beteende.


- Den betyder inte att ungdomar inte kan ta rationella beslut, eller förstå skillnaden mellan rätt och fel. Men den visar att det är sannolikare att tonåringen handlar impulsivt eller instinktivt - särskilt under känslomässiga eller stressade beslut, utan att fullt ut förstå eller analysera konsekvenserna av sitt handlande, säger Fassler.
















Av Marie - 15 februari 2009 20:20


Efter en storhandling på City gross och lite promenad på köpcenter Nova så körde vi hem..klockan blev mycket så det var bara att svida om till träningskläder.


Det var ett danspass idag....vilken koordination man ligger inne med!!!

Herregud, att röra armar och ben åt två olika håll är  en mardröm..

Jag som varit så duktig på dans och Aerobics förut, men det är bara att anta utmaningen..det blir definitivt mer danspass igen...


Uj vad hungrig jag är nu..dags för chokladpulver igen:)


Av Marie - 15 februari 2009 12:02

Polisen kom aldrig de hade för mycket att göra, men de tog en anmälan iallafall.

De var ju inne på macken och där finns det övervakningskameror.


Idag skall vi åka och handla på City Gross, fyra ungdomar hemma ett sportlov...det går en maaaassa mat...ska passa på att ta en stadspromenad med Jäger.

Igår blev det runt 9000 steg, så idag förbättrar vi oss:) och så ska det blir Friskis & Svettis kl  19.00  ikväll.


Idag är vädret inte lika fint lite mulet och grått och inte så kallt.


Jäger är fortfarande öm i sitt ben, allt ser läkt och fint ut så jag får väl vänta tills det har gått 14 dagar och all medicin är slut innan jag går till veterinären igen för vidare hältutredning.


Trots att det är ledsamt med separationen så känns det skönare när allt är bestämt och man vet vad man har att rikta in sig på.


Jag får mina små "bryt" där jag gråter en skvätt för det är ju ändå en viss sorgeprocess, även om vi är goda vänner så kommer det ju aldrig bli samma sak igen.


Dock är det skönt att kunna fokusera på Rasmus & Maja och min egen hälsa utan att behöva grunna på om och när och varför ...


Alla i familjen (ja vi som är  hundnördar av oss ) är  inställda på och supermotiverade  för att vi skall ha valpar i vår. 


Jag kommer fortfarande ordna med Elin & Linus student i sommar  och Kent och allihop kommer att engagera sig i lägret.


Så allt blir som planerat bara att vi bor i ett annat hus....



Och så  en bild på vårt persikoträd..hoppas jag får ta med mig det:) Det blommar!!!

SKa man pollinera det? Eller är det självpollinerande?



Nä nu ska vi till "la Stada"












Av Marie - 15 februari 2009 00:00


Maja kommer hem med andan i halsen...hon och kompisarna var nere på  hydro för att köpa godis och sedan gå hem...hon blir antastad av någon som tycks bryta på tyska...bilen följer  henne sedan hela vägen hem och kör till sist upp på trottoaren framför henne och de försöker locka  in henne i bilen! Hon lyckas smita förbi bilen och springer in och är helt skakig...


Just nu letar polisen efter en VW silvermeallik(förmodligen passat) De kommer nog hem till oss om en stund...



Igår blev en av Linus kompisar av med sin mobil...de har letat överallt i huset..och så helt plötsligt börjar det surra i ett skåp i Rasmus rum...där ligger mobilen...


Rasmus hävdar givetvis att han inte vet något...han själv, hans  kompis och deras kompisar ligger nära till hands..fy fan vad jobbigt att inte kunna lita på sina barn, och att sådan skit ska hända härhemma....


Jag är sååå trött på alla tonårsproblem...





Av Marie - 14 februari 2009 17:47

Såååå härligt det var att gå en jätterunda ute på ljungen, vi var säkert ute i en timme men det blev inte mer än knappt 5000 steg:( det var en hel del pulsande i snön så jag blev iallafall svettig! Jag tog med mig kameran och tänkte få några fina vinterbilder på hundarna, den gnistrande vita snön, den klarblå himlen och den strålande solen...Men tji fick jag....minneskortet satt i datorn hemma....


Jäger hade mer lovligt med klister i öronen idag så jag tog tag i honom rejält  med bägge händerna i nackskinnet (en hand på var sida om huvudet) Tryckte ner honom på arshlet och frågade vad i HELVETE han pysslade med...jag höll en förläsning på en halv minyút om vilket kräk han är, huggormars avföda, looser, mask, kryp....så släppte jag ner honom och marscherade vidare. Mamma Aagje talade också väldigt påtagligt om för honom att han skulle skärpa till sig!


Sedan körde vi inkallningar var 50 meter med mycket beröm ... Och poletten trillade ner...


Väl hemma så blev det mat för alla jyckar och jag åkte och tittade på vårt blivande hem.

Det är liiiiiiiiiiiiitet....2 sovrum inne och en vinterbonad friggebod, Kök och vardagsrum i ett, en toa...en härlig uteplats och en lagom stor trädgård...tyvärr grannar precis inpå knuten och bara shih-tzu säkert staket.

Jag kommer inte få plats med hälften av alla mina grejjor men Kent kan ha lite kvar hos sig.


Jäger kommer att bo kvar hos Kent till att  börja med  så får jag hämta upp honom här när han ska tränas med.


Framsida


Framsidan, av huset mot vägen, det syns knappt:)

 Ingång


Tyvärr fel fokus men detta är ingången, garaget till vänster:)



Rasmus blivánde bostad, friggeboden



Köket



Och så här ser det ut om man vrider på sig , Steve har renoverat huset så det är jättefräscht, men som sagt litet...


Men vi klarar oss. Gunnel kommer att få sina valpar här där vi bor nu och jag kommer att ta hand om valparna här. Vi hjälps åt allihop.

Men jag flyttar inte på en valpkull utan jag och Elin & Kent hjälps åt att ta hand om valparna här hemma på Näckrosvägen:)


Imorgon blir det Friskis & Svettis igen...och jag har inte ätit annat än mitt pulver idag!!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vovve

Länksida


Skapa flashcards