Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch!

Alla inlägg under februari 2009

Av Marie - 18 februari 2009 11:01

Här är en video på Esters Pappa, Cedrik Astape, Tjeckisk polishund, tjekisk mästare (polishund)

Av Marie - 18 februari 2009 08:58

Undrar om man har någon märklig bokstavskombination egentligen...själv tycker jag ju inte att det händer så mycket i livet..men så kom det ett långt mail från en vän. (jag blir så  glad för alla omtänksamma vänner, och förlåt därute för att jag inte är så pratsam)

 

Min vän undrade givetvis hur jag mådde och så räknade h*n upp allt som pågår just nu i mitt liv...skulle jag inte fundera på att varva ner och ta det lite lugnare...och sortera bort saker som inte är nödvändiga. (och jag som inte ens har nämnt ett ord om hur stressigt det är på jobbet just nuJ)

 

Självklart så vill jag ju ta EN sak i taget, men jag vet inte hur man är när man är i ett mellanläge...om det inte är full fart framåt...då blir det ingen fart alls...då blir jag liggande på sofflocket....

 

Men just nu försöker jag ta EN dag i taget och lösa DEN dagens problem

Jag satsar på min träning och viktnedgång för att om jag själv blir stark i själen  och får bättre fysik orkar jag vara ett bättre stöd för mina barn.

 

Så mitt fokus ligger på min träning och min viktnedgång, MEN så är man ju hundägare och det går inte förklara för hundarna att nu små vänner får ni stå tillbaka tills morsan är på G igen...Jag har ÄNDÅ dåligt samvete för mina hundar får ALLDLES för lite motion och mental stimulans mot vad de BORDE få.

 

Jag ligger redan på en minimum gräns för att de överhuvudtaget ska fungera.

 

Så även om jag försöker fokusera på mig för att bli stark såp jag orkar ta itu med mina ungdomar så måste jag givetvis ta hand om djuren.

 

Men finns det någon därute som känner sig manad att låna en hund för träning så har vi några styckenJ

 

Aagje är en supertrevlig lydnadshund...hon är SÅÅÅÅÅ tacksam att köra lydnad med, kvick i huvudet och lättlärd...

 

Jäger behöver ut på stan, han behöver spåras med, han behöver kampas med, köras lite momentinlärning....

 

Småhundarna blir lyckliga över att få gå promenader och bara gosa....

 

Så Finnes: 2 Understimulerade hundar

Sökes: Engagerad , träningsintresserad person som kanske vill satsa på träning/tävling i lydnad med Aagje. Någon som tycker det är kul att träna spår, uppletande med Jäger...

Någon som tycker det är superkul att träna hund och som vill jobba med hundarna dagligen...

(Jo Elin finns och är jätteduktig, men hon har ny kärlek och brinner inte SÅ mycket för hunderiet så hon tränar målmedvetet varje dag .)

 

Finns det någon sådan person däruteJ

 
Av Marie - 18 februari 2009 08:04

Det kan jag ju lätt konstatera efter gårdagens friskis & svettis pass...mycket rörelser som fokuserade på bakdelen*aj aj aj*

Jag trodde att jag bara hade två fettklumpar som tyngde ner ryggraden, men långt därinne finns två knutor som värker idag...


Ikväll är det gummibandsträning... *puh*  eftermiddag/kväll bli fullspikat, först till Citroen för att kolla hur vi ska göra med bilen och om vi kan byta till en mindre och billigare...sedan till Idalagården där jag sitter i styrelsen.

Kommunen krånglar med Pengar och vi vet inte om och hur verksamheten skall fortsätta att bedrivas.  Men LUGN lägret är inga problem:) Det är spikat sedan länge:)


Och efter det är tanken att jag ska köra ett friskis & svettis  pass i genarp kl 20.00 fast jag missar ju inledningen på Greys Anatomy!!  Katastrof!!


Men vill man vara fin får man lida pin...


Igår var det bara stadspromenad på schemat med hundarna, och idag blir det ingen tid för dom alls...jag vädjar till Elin att gå en långpromenad med de stora hundarna iallafall....småhundarna klarar sig med skogen i trädgården:)


Under fyra dagar har vi haft hela huset fullt med ungdomar, fyra tonåringar och alla har en eller ett par kompisar på besök...det sovs över och ibland när man kommer upp på övervåningen lifgger det ungdomar i drivor i sängarna...


I gårkväll höll jag på att bli galen! Det ska springas och rökas stup i kvarten och elefantflocken visar INGEN hänsyn när de springer upp och ner för trappen..det smälls i ytterdörrar, hundarna skäller och till råga på allt började telefondjäveln ringa 23.30


Nu är det slut!  Hotell Axelsson & Rosén är stängt på obestämd framtid.

Nu kan VÅRA ungdomar bo hos SINA vänner och äta, störa, använda allt toapapper, all mjölk allt bröd , strunta i att stänga av datorer och TV-apparater skita i att släcka lampor, lämna dörrar öppna , sprida tvätt och skräp runtomkring sig...


Nu kan DOM få elräkningar på närmare 6000:- ....nu får det vara färdiglanat ...om inte....

Hmm....

Inträde 100:-

Övernattningsavgift 150:-

Fördyrade El-kostnader 150:-

Bad i bubbelpoolen 150:-

Toapappersavgift 50:-

Städning av toalett 150:-


Jaaaa, man kanske kunde TJÄNA på att bedriva ungdomsgård....










Av Marie - 17 februari 2009 15:12

Jag fick kort på Irma idag (Peggys dotter) Så fiiiin hon är, lite roligt också att få ett kort på gamla Tuffe, han måste ju närma sig 15 år nu....

Tuffe bor hos min föredetta svåger Steve och hans tjej. (Steve äger ju huset jag ska hyra)




Lilla söta Irma, vi blir grannar när vi flyttar ut till Hemmestorp:)


Av Marie - 17 februari 2009 13:36

Här kommer mååånga lååånga klipp från filmen

Från aftonbladet....(spoilervarning)

Jag bara älskar Trilogin och vi har köpt biljetter till Premiären den 27/2

Lääääääängtar lääääääääängtar!!

Av Marie - 17 februari 2009 10:29

Var det i morse brrrr....vintern kommer sent till Skåne, idag är det strålande vackert väder och jag ser fram emot att få gå ut med hundarna när jag kommer hem.


Ungarna har sportlov och hela huset är en enda stor ungdomsgård, igår lagade dom mat ihop, städade köket INNAN maten...men sedan såg det ut som ett bombnedslag...Har skickat hela skocken ett SMS om att de får hjälpas åt att fixa köket idag. 


Jag har börjat "power-nappa"  eftersom jag ändå inte äter lunch på jobbet utan bara dricker mitt pulver så  smiter jag undan på en soffa och ställer klockan..så försöker jag slumra några minuter. Vi har ju 45 minuters lunch så en kvarts  "powernap" får jag nog till.


Är man gammal eller är man gammal *he he he*


Till helgen blir det premiär för ordentlig skyddsträning, jag och Elin kör till Jonas & Emma på Blacknecks kennel för ett litet skyddsläger. Så nu hoppas jag att Jäger ska visa framfötterna något.


Ska ladda alla batterier till kameran så får vi hopas att det blir några bra bilder. Jäger rör sig OK nu och jag har svårt att urskilja någon hälta.


Jag har ju förlängt anmälningstiden för lägret i sommar och det finns ännu platser i Brukslydnad för Mia, Mondioring, IPO, och svenskskyddsgruppen med Janne,


Märkligt nog har jag bara två anmälningar till Rapporten...är det INGEN som tränar Rapport i skåne? Det hade varit så roligt att få ihop en Rapportgrupp.

OM det inte finns tävlingsförare nog för att fylla en grupp så gör vi en nybörjargrupp i Rapport!


Så du som vill prova, ta chansen att få lära dig Rapportens tjusning  för ett par av Sveriges mest erfarna Rapporthundförare!


Over and out:)







Av Marie - 17 februari 2009 06:22

Elin har blivit fotograferad av en kille som håller på att lära sig bli fotograf...

Den här bilden är bara såååååå fin...

Av Marie - 17 februari 2009 06:06

vid 21.45  ringde det en dam som plockat upp henne där jag såg att spåren slutade:)

Så vi åkte och hämtade en glad SMula:)


Och till SN ...om du LÄSER vad jag skriver och inte lägger in dina egna tolkningar i det så kunde du se att jag letade HELA rundan jag gick med de andra hundarna, hur tror du jag hade kunnat se hennes små spår om jag inte varit utanför bilen och följt dom..och hur vet DU hur mycket jag varit utanför bilen och ropat?


Om du ska irritera dig och döma allt jag skriver så läs en annan blogg...


Jag och Kent var ute i två omgångar och letade..men om man känner sin hund och omgivningen så är vissa saker orimliga. Vi letade där vi kunde och där hon hade haft chans att vara....jag vet hur fort hon rör sig och hur hon uppför sig..och hur länge jag var borta från henne, knappa 10 min.

Och mycket riktigt så var det som jag trodde....


Jag följde ju spåren upp til stora vägen och där försvann dom...så antingen var hon påkörd och död eller så hade någon plockat upp henne:)


Damen hade sett Smulan komma ut från grusvägen och stannat sin bil ..Smulan hade obekymrat fortsatt sin promenad (hon går verkligen) Så damen hade ropat "stanna" och då hade Smulan lytt och sedn följt med henne tillbaka till bilen och hoppat in i framsätet som om hon aldrig gjort annat.


Nåväl Smulan är hemma och alla är nöjda och glada:)


Här är en som kommer dubbel och trippel räkna ALLA hundar hädanefter.






Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vovve

Länksida


Ovido - Quiz & Flashcards