Kennelmamma, Tonårsmamma, Älskarinna, Bonusförälder och Bitch!

Alla inlägg under februari 2009

Av Marie - 25 februari 2009 19:54

Ibland förvånar man sig , ibland blir man chockad och ibland bara allmänt upprörd...

Det finns en peron som har köpt en malletik...en tik som han uttyckligen blev tillsagd att den inte bör gå i avel...tittar man på uppfödarens hemsida har de tydligt skrivit ut att de inte tänker gå vidare med den kullen pga bristande mentalitet....mannen hinner inte mer än komma hem...13 dagar senare hittar uppfödaren som sålde tiken en annons på BLOCKET!



Då har han parat tiken....med som det känns..första bästa hane....hur genomtänkt var detta??

Han har dessutom redan sänkt priset....valparna är inte födda än.


Den här personen köpte en skyddsärm av mig en gång, det tog mig nästan två år att få pengar, han har under de sista åren avverkat ett antal hundar...ingen är god nog...

Den här mannen hoppas jag inte får sålt en enda valp..det är så tråkigt för upfödaren som sålde tiken att behöva skylta med sitt kennelnamn...speciellt som risken att hundarna inte blir särskilt bra är överhängande...


Malleaveln behöver definitivt inte dessa lycksökare som tror det är lättförtjänta pengar...Förhoppningsvis kollar folk upp stamtavlorna innan de köper hund.







Av Marie - 25 februari 2009 16:25

Av Marie - 25 februari 2009 09:05

Så här idag känns det bra att ha haft ett gott samtal med sonen.

Idag på morgonen pratade jag i närmare 40 minuter med min lillebror i San-Diego, Rasmus är välkommen dit..MEN brorsan är uppsagd från sitt jobb och slutar den sista April...och hittar han inget nytt måste de nog flytta.


I USA finns inte samma skydd som i Sverige som bekant...Så vi måste vänta och se tills i slutet på April. OM de kan bo kvar har Richard en massa jobb till Rasmus hemma hos honom, trädgårdsarbete mm mm.


Jag har kollat upp lite olika möjligheter och för att få Studielån måste man läsa minst två år...utbytesstudent är han för gammal för tyvärr


Men att bara åka över och bo där i några månader kan ge en ny kick för honom, lite motivation och samtidigt får han träna på sin engelska.


Jag hoppas det ska gå att ordna....

**************************************************
************************************


För övrigt så blir det en Belgisk import i vår, de väntas födas i Mars. Sedan har jag tagit in det material som jag tänkt mig, och nu skall alla tikar bara växa till sig.

Den Belgiska importen ska jag kanske behålla själv och träna med, Jäger kommer ju förhoppningsvis i höst att kunna säljas till antingen tjänst eller tävling.


Ja vi får se...Vi väntar ju på Gunnel som ska komma i löp också........Så uppfödningen av stora Brukshundar kommer att ligga på Is hela 2010 skulle jag tro...och sedan får vi se hur Ester & Aija har blivit....


Jag letar en fodervärd till en av tikarna som kommer nu i vår..antingen Gunnels valp eller den Belgiska importen, jag får se vilken jag blir kärast i:)





Av Marie - 24 februari 2009 20:06

Jag tappade sugen helt...Dels kom jag på Rasmus med att rota i min plånbok, och så när jag kollade posten i kväll låg där en kallelse till polisförhör för skadegörelse...


Jag körde ut och letade efter Rasmus och så satt vi i bilen och pratade en lång stund...vi ska försöka få honom till min bror i USA, där kan han läsa engelska ett tag och sedan söka jobb på Supporten för WoW i Dublin.


Barahoppas att min bror kan ta emot honom och att det finns mölighet att plugga..det innebär att han får hoppa av Gymnasiet men det får han ta gen senare som vuxen....just nu måste han bort från byn och det umgänge han har...Under tiden jag letade efter Rasmus hittade jag Maja tjyvrökande utanför  Hydro med två killar...hon som sa att hon skulle vara hos Bella:(


Det som var positivt ikväll var att jag och Elin var på klubben och tränade med Aagje & Jäger. Elin tränade på att gå "rätt" och jag körde anskällningar och lite linförighet.

 Det var skotträning så Elin fick avbryta då Aagje blir så uppvarvad, Jäger visade inga som helst reaktioner.


Härligt!

Det har verkligen utvecklat hans kamp att köra skydd i helgen, jag orkar inte hålla i kampdutten när han ruskar och drar...


Han är så satans stark! Det finns en spiraltrappa i galler på klubben upp c.a 4-5 meter...inga problem för Jäger:)


Jag tror att han kan bli tjänstehund OM han utvecklas i samma takt som nu...Nu gäller det bara att benet håller och at den officiella röntgen inte blir så illa som vi tror...


Det får bli fotboll ikväll....Zlatan!

Av Marie - 24 februari 2009 07:56

93,8 på vågen....pulver dag...Friskis & Svettis...


Jag hade ett långt samtal med Maja idag på morgonen först hemma och sedan på telefon...om jag når fram?? Det vet jag inte

Väldigt kortfattat så är det alltid någon annans fel att Maja gör som hon gör eller sägare som hon säger...

Att försöka få henne att förstå att hon faktiskt har ett VAL, att hon kan VÄLJA att göra på annat sätt, säga på annat sätt...det går inte riktigt in.


But  I will keep on trying.....


Jag har två så otroligt fina bilder på Maja tagna i skolan, förra årets och förr-förra årets skolfotografier...ska försöka scanna in bilderna och lägga ut dom... I helgen hoppas jag frå träffa Filip, Iza & Jimmy...vardagarna är så hektiska.


Jag ser fram emot lite lydnadsträning med Jäger ikväll...efter helgen känns det verkligen positivt igen. Han är definitivt värd att satsa på.

Nu blir det en massa spårträning igen samt lydnad och om två veckor åker jag till Jonas & Emma igen och kör ytterligare några skyddspass.


Nu skall jag köra in bevakning på mig själv så vi kan ta ett steg framåt i träningen.  Han kan släppa men har inte lärt sig att skälla an ordentligt än.







Av Marie - 23 februari 2009 22:39

Här kommer ännu en bild av Elin...Inte nog med att hon är vacker..hon är smart, stark, omtänksam, intelligent, målmedveten och en massa andra superlativ.....

( sen är hon lite lat ibland *ha ha ha ha*)

Av Marie - 23 februari 2009 22:21

Idag har varit en dag av slöhet....att sitta uppe till klockan 03 och partaja vid denna aktningsvärda ålder sätter sina spår...jag har inte gjort något idag mer än att röja undan i köket och lagat lite pyttipanna till ungdomarna.

Själv har jag varit duktig och hållt mig till pulvret.


Imorgon blir det först lydnadsträning på klubben och sedan friskis & svettis kl 20.

Det är vapenvila på Maja fronten men jag känner mig misslyckad och liten...jag reder inte ut detta så är det bara.


Det är hundra ggr lättare att fostra hundar jämfört med barn.


I morgon är en ny dag....nya tag...

Av Marie - 22 februari 2009 20:56

Som jag kan rekommendera  är Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak av Pigge Werkelin

Den är smärtsam och intensiv, man sitter nästan med gråten i halsen...vi började lyssna på den på vägen hem från Jonas & Emma.


Hur går det med bantningen och motionen då?

Njaaaa, förra veckan blev det ju bara ett pass med friskis & Svettis...Ett par kvällar försvann i möten och annat. Denna veckan ska vi ta tag i det igen...i helgen har jag fuskat med ätandet igen*stön* har dessutom druckit vin och grogg hos Jonas & Emma...så nu blir det att späka sig  och blåträna fram till Torsdag då det är AA -möte i viktgruppen. Jag var aillafall under 94 strecket i veckan...



Maja har kommit hem....jag har inte sagt så mycket, jag är fortfarande sårad och ledsen och jag måste hitta rätt balans om det ska bli en bra kommunikation.


Och imorgon är det in i ekkorhjulet igen.


Titta nu på alla fina bilder i galleriet:)


www.vixax.com


Övrigt- Galleri


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Vovve

Länksida


Ovido - Quiz & Flashcards